(© ABA League/ Mornar/Medija Pro)
(© ABA League/ Mornar/Medija Pro)

Skoro godinu dana bez poraza u Topolici: Siguran kurs Mornara

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 23:21

Pala i Primorska

Od Crvene zvezde debakl u Pioniru – na svim ostalim mečevima pobede. Više nego zadovoljavajuće rezultate beleži Mornar i mada još nije odmerio snage sa svim kandidatima za visok plasman deluje da se u njegovoj igri oseća prepoznatljivost. Uverili su se i košarkaši Primorske, pošto je domaćin u Baru opravdao ulogu favorita i slavio u drugom meču subotnjeg programa sedmog kola ABA lige – 87:66.

Od prvog minuta tim Mihaila Pavićevića je bio u vođstvu, već sredinom druge četvrtine stekao dvocifrenu prednost i na kraju potvrdio da je na svom parketu dominantan. O tome najbolje svedoči činjenica da je bezmalo godinu dana bez poraza u Topolici kad su u pitanju utakmice regionalnog takmičenja. Poslednja je u Baru dobila Budućnost, posle produžetka, završnog novembarskog dana 2019. Niko posle nje.

Izabrane vesti

Što jasno ukazuje kakve su ambicije Mornara. Potvrđene još jednom ubedljivom pobedom. U Zadru je bilo plus 16, protiv Cibone razlike 31, protiv Mege „samo“ sedam, u Novom Mestu deset, Primorska je ostavljena na 21. Dobar zalet za tri predstojeća izazova u ABA ligi: gostovanje Spitu, pa derbi mečeve sa Partizanom i Budućnosti.

Što se duela sa Primorskom tiče, najefikasniji u sastavu Mornara bio je Kenet Gabrijel sa 15 poena, pratili su ga Derik Nidam i Nemanja Vranješ sa po 11, dok je za goste Ejron Kastrati ubacio 20.

ABA LIGA - 7. KOLO

Subota

Cibona - Partizan 75:82

/Bundović 20 - N. Janković 15/

Mornar - Primorska 87:66

/Gabrijel 15 - Kastrati 20/


Nedelja

13.00: Mega – Krka

19.00: Crvena zvezda – Split

21.00: Cedevita Olimpija – Borac

Odloženo

Zadar – Budućnost

Igokea – FMP



tagovi

Mornar BarABA ligaKK MornarPrimorska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara