""
""

Skupljanje Orlova u Beogradu: Bez evroligaša, stižu 14 od 24 pozvana

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.11.17. | 08:41

Najverovatnije će samo oni i biti u kombinaciji za susret sa Austrijom u petak od 20 časova

Još samo tri dana ostala su do početka istorijskih kvalifikacija za Mundobasket u Kini 2019. godini, a Srbiju na tom putu čeka utakmica sa Austrijom (petak, 20.00, dvorana Aleksandar Nikolić). Tim povodom, kao što je i najavljeno, zvanični evropski, svetski i olimpijski vicešampioni okupiće se danas u hotelu Kraun Plaza. U malo drugačijem ruhu. 

Izabrane vesti

Srbija u novom ruhu - kako će izgledati tim za kvalifikacije?

Na prvo okupljanje trebalo bi da se pojavi 14 od ukupno 24 pozvanih košarkaša, a iste će predvoditi kapiten Milan Mačvan. Pored krilnog centra Bajerna, pojaviće se još i Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan), Dejan Todorović (Bilbao), Marko Simonović (Zenit), Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul BB), Miroslav Raduljica (Đengsu Dragons) i Đorđe Gagić (Ješilgirešun). 

Nažalost, uvodne dve utakmice kvalifikacija gotovo sigurno propušta Stefan Jović zbog povrede šake, dok će selektor Đorđević morati da sačeka subotu kako bi dobio pomoć još nekoliko evroligaških igrača. 

U odnosu na zvanični spisak Nikola Milutinov je zvanično odjavio svoje učešće u kvalifikacijama, dok su na čekanju još Vasilije Micić, Branko Lazić, Nemanja Dangubić i Nikola Jovanović. Sa Fenerbahčeom se još pregovora oko mogućnosti dolaska Marka Gudurića, dok bi Unikahin triling Nemanja Nedović - Dragan Milosavljević - Dejan Musli trebalo da se pojavi u trening kampu već u subotu, posle odrađenih evroligaških obaveza.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vanja MarinkovićStefan PenoStefan BirčevićSava LešićMiroslav RaduljicaMilenko TepićMilan MačvanMarko Simonovićkošarkaška reprezentacija SrbijeIvan PaunićIlija ĐokovićĐorđe GagićDejan TodorovićAleksandar ĐorđevićAleksa RadanovAleksa Avramović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara