""
""

Rusi će suspendovati sve klubove u Evrokupu, Grci ne podržavaju ni one iz Evrolige?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.16. | 14:15

Slovenci podržavaju Fiba, dok Grci neće podržati nijedan klub koji bude imao veze sa takmičenjima pod organizacijom Đordija Bertomeua. Šta će onda biti sa Panatinaikosom i Olimpijakosom?!

Da li se to klupko polako odmotava?! Svetska kuća košarke dala je rok nacionalnim Savezima do 20. aprila da dostave pismeni dokaz da će se povinovati zahtevima koji stižu iz Minhena, ili će u suprotnom ispaštati nacionalne selekcije. Među prvima javili su se savezi Slovenije, Rusije i Grčke, koji su dali podršku Fibi. Svima je primarni interes isti - učešće reprezentacija na Evrobasketu 2017. godine, odnosno u kvalifikacijama za Olimpijske igre!

Izabrane vesti

U pismu koje je predsednik slovenačkog Saveza Matej Erjavec poslao Fibi stoji da ovo telo u potpunosti podržava Fiba Evropu i namere ove organizacije da sprovede legalne akcije protiv Evrolige. Erjavec je podsetio još jednom da je Košarkaški savez Slovenije već dao otvorenu podršku Fibi još u martu i podseća da je ugovor koji je potpisan sa Evroligom zapravo poslat iz centrale Jadranske lige, tela čije je postojanje Fiba priznala prošlog leta i da je suspenzija koja je izneta ranije neosnovana i neopravdana.
„Košarkaški savez Slovenije nije vlasnik Jadranske lige niti ima pravo glasa i odluke u bilo kojoj akciji ABA. Zbog toga smatramo da Fiba sve svoje pritužbe mora da usmeri na račun Jadranske lige, ne Saveza“.

S druge strane predsednik Košarkaškog saveza Rusije Andrej Kirilenko takođe je poslao pismo u kojem je naveo da će biti suspendovani svi klubovi koji budu hteli da igraju Evrokup naredne sezone.
"Reprezentacija je naš prioritet", naglasio je Kirilenko!

Slična priča stiže i iz grčkog Saveza, koji je čak obrazložio da neće podržati nijedan klub koji bude imao veze sa Evroligom ili Evrokupom!
"Naš Savez neće podržati nijedan oblik saradnje sa Evroligom i ne dozvoljava klubovima da uđu u bilo kakav oblik dogovora sa kompanijom Eka. Mi uvek podržavamo statute, pravila i regulative i odluke koje donosi FIBA. Svim silama branićemo našu reprezentaciju i njeno učešće na svim takmičenjima pod okriljem Fiba", stoji u grčkom saopštenju.

Najveće pitanje je - šta to znači za dva najveća grčka kluba - Olimpijakos i Panatinaikos - koji su već potpisali desetogodišnje ugovore?! 

Kompletno pismo Košarkaškog saveza Slovenije možete pročitati OVDE.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Košarkaški savez SlovenijeKošarkaški savez Rusijekošarkaška reprezentacija Slovenijekošarkaška reprezentacija RusijeFIBA Liga šampionaFIBA EvropaAndrej Kirilenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara