Slukas zario Oliju nož u leđa, otišao u Panatinaikos za 9.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 13:44

Iskusni plejmejker dogovorio trogodišnju saradnju sa Zelenima

Košarkaška bomba sa epicentrom u Atini! Samo dva dana pošto se rastao sa Olimpijakosom Kostas Slukas je pružio ruku Panatinaikosu!

Grčka Gazeta je prva javila, mnogi preneli da je iskusni prejmejker dogovorio trogodišnju saradnju sa ljutim Olimpijakosovim rivalom vrednu 9.000.000 evra, da bi nedugo potom klub iz Atine i zvanično potvrdio veliki posao.

Izabrane vesti

Slukas je posle višenedeljnih pregovora sa čelnicima Olimpijakosa u četvrtak definitivno okončao drugi mandat u crveno-belom dresu, rastavši se sa klubom u kojem je ukupno proveo okruglo deset godina u ne baš najboljim odnosima. Njegova odluka da pruži ruku zakletom rivalu samo će ih pogoršati.

Kada se dalo naslutiti da će po drugi put napustiti Pirej, Slukasa su pojedini mediji doveli u vezu sa Partizan Mozzart Betom, što su crno-beli brzo demantovali, a kao najozbiljniji kandidat da ga dovede istakao se Fenerbahče koji mu je navodno ponudio dvogodišnju ugovor da se vrati u Istanbul. Na kraju ipak - Atina, samo drugi, za 33-godišnjeg košarkaša "neistraženi" deo.

Slukas je za deset godina u Olimpijakosu četiri puta bio šampion Grčke, tri puta osvajao Evroligu i isto toliko puta podigao trofej Kupa Grčke. Prošle sezone je u proseku beležio 11 poena i 5,6 asistencija po meču u Evroligi, ali je uglavnom ulazio sa klupe, a njegova uloga u timu Jorgosa Barcokasa navodno je glavni razlog zbog kojeg je napustio klub.

Panatinaikos u predstojeću sezonu očigledno ulazi sa ogromnim ambicijama, jer pre Slukasa već je iz Crvene zvezde doveo Luku Vildozu, iz Partizan Mozzart Beta Matijasa Lesora, na mesto trenera angažovao je Ergina Atamana, a u klub se vratio i Konstantinos Mitoglu kojeg godinu i po dana nije bilo u košarci zbog kršenja doping pravila.


tagovi

KK PanatinaikosKostas Slukas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara