Smart nije odigrao najpametnije... Boston ispustio +14, Janis i Holidej doneli Milvokiju meč loptu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 03:53

Fantastična završnica Baksa i serija grešaka Markusa Smarta odlučili pet okršaj u polufinalu Istočne konferencije - 110:107

Boston Seltiksi su ispustili dobijen meč na svom terenu, pa je Milvoki napravio veliki brejk u polufinalu Istočne konferencije i došao do meč lopte u seriji - 110:107.

Domaćinu nije bilo dovoljno ni što je početkom poslednje četvrtine imao 14 poena prednosti (93:79), pošto se ta zaliha postepeno gubila i onda konačno istopila katastrofalnim greškama apolutnog tragičara u redovima Seltiksa Markusa Smarta. Bek Bostona je prvo 11 sekundi pre kraja dozvolio Bobiju Portisu da ostvari skok u napadu i poentira za prekorekt (108:107), a onda mu je u dva vezana napada loptu oduzimao odlični Džru Holidej. Prvo je "dobio" brutalnu blokadu, a potpom mu je oduzeta čista lopta u poslednjem napadu na meču.

Izabrane vesti

Najveći doprinos slavlju gostiju tokom meča dao je izuzetni Janis Adetokunbo, koji je utakmicu okončao sa 40 postignutih poena i 11 skokova. Holidej je pored fenomenalnog učinka u defanzivi uspeo i da bude drugi strelac ekipe sa 24 poena, uz po osam skokova i asistencija. Najefikasniji kod Bostona bio je Džejson Tejtum sa 34 poena, dok je Džejlen Braun postigao 26.

Ovo je ukupno treći brejk u ovoj polufinalnoj seriji dve ekipe, a drugi koji j euspeo da napravi Milvoki, tako da niko sa sigurnošću ne može da kaže da će sve biti rešeno u petak uveče. Dve ekipe su nas navikle na izuzetnu košarku i brojne oscilacije, tako da je sve još uvek prilično otvoreno po pitanju plasmana u finale Istoka.



tagovi

Milvoki BaksBoston SeltiksDžru HolidejJanis AdetokunboMarkus Smart

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara