Huančo Ernangomez (©AFP)
Huančo Ernangomez (©AFP)

Španac ostaje u NBA: Huančo Ernangomez potpisuje za Toronto

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.07.22. | 20:03

Ugovor će biti sklopljen na godinu dana

Manje od mesec dana posle razlaza sa Jutom, španski krilni centar Huančo Ernangomez pronašao je novi klub. Svetski prvak sa Crvenom furijom seli se u Toronto Reptorse, javlja Adrijan Vojnarovski.

Španac će sa timom iz Kanade potpisati jednogodišnji ugovor i pokušati da „oživi“ karijeru, koja je u silaznom padu od odlaska iz Denvera. Huanča Ernangomeza su Nagetsi pre šest godina birali kao 15. pika prve runde, u Denveru se najduže zadržao, a nastupao je i za Minesotu, Boston, San Antonio i Jutu, koju je napustio 30. juna i postao slobodan agent.

Izabrane vesti

Huančo Ernangomez je za Džezere odigrao 23 utakmice, 17 u osnovnom delu NBA lige i još šest u plej-ofu, u kojem su Jutu zaustavili Dalas Maveriksi predvođeni Lukom Dončićem na prvom koraku. Bio je to tek drugi put španskom krilnom centru da zaigra u doigravanju, prethodno je sa Denverom igrao polufinale Zapadne konferencije.

Za Ernangomeza je interesovanje pokazao Real Madrid, ali se neće vratiti u domovinu, gde je vbranio boje Estudijantesa. Toronto Reptorsi su potpisali Ota Portera, NBA šampiona sa Golden Stejt Voriorsima, kao i Džefa Dovtina i Rona Harpera, koji su na dvosmernim ugovorima. Pre Huanča od španskih košarkaša za Reptorse su igrali Serhio Garbahosa, Mark Gasol, Serž Ibaka...


tagovi

Huančo ErnangomezToronto ReptorsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara