Nikola Kalinić (©MN Press)
Nikola Kalinić (©MN Press)

Španci tvrde: Nikola Kalinić i Crvena zvezda pregovaraju

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 12:21

Umesto njega u Barsu bi trebalo da dođe Semi Odželej

Svakom navijaču Crvene zvezde teško je pao odlazak Nikole Kalinića posle još jedne triple krune i maltene da nema pristalice šestostrukog prvaka ABA lige koji ne želi da se srpski reprezentativac ponovo vrati na Mali Kalemegdan.

To bi moglo da se dogodi ovog leta, jer prema informacijama specijalizovanog košarkaškog portala Encestando, Kalinić i Zvezda pregovaraju o ponovnoj saradnji!

Izabrane vesti

Ova priča je u direktnoj vezi sa igračem koji je projektovan da zameni Subotičana u Barseloni. Radi se o Semiju Odželeju koji će najverovatnije napustiti Valensiju na kraju sezone, pogotovo ako klub ne bude uspeo da dobije produženi ostanak u Evroligi.

Podsetimo, Slepi miševi ove sezone nastupaju u eliti na konto odluke Gran Kanarije da kao osvajač Evrokupa ipak ne zaigra viši rang. To znači da je Valensija bez garantovanog učešća naredne jeseni i teoretski bi mogla da ostane na konto specijalne pozivnice Evrolige ili da jednostavno 'kupi' višegodišnju licencu.

Valensija je među najboljim partnerima Evrolige još iz vremena boravka u Evrokupu, imaju stabilan biznis model i vlasnika koji ulaže mnogo u dalji razvoj kluba. U izgradnji je nova dvorana koja bi zamenila staru Fontetu i uz to je finansijski među najbolje stojećim klubovima.

Kako navodi pomenuti izvor, uz Odželeja blizu odlaska su još Kris Džons i Brendon Dejvis. Ipak, Odželej bi ovog lega mogao da ode samo u slučaju da Barselona ili neki drugi klub plati obeštećenje, pošto je Valensija za njega izdvojila 300.000 evra kada ga je dovodila iz Virtusa.

On je upravo top pik na pozicijama 3-4, pa bi u tom slučaju Kalinić imao slobodu da bira sredinu. Svakako tu slobodu ima jer mu na kraju sezone ističe saradnja sa Barselonom. Ne treba zaboraviti, Kalinić se i prošle sezone dovodio u vezu sa Zvezdom, ali on je to tada demantovao rečima da ima ugovor koji želi da ispoštuje.

Sada bi to bla prepreka manje na putu obnavljanja košarkaških zaveta sa klubom u kojem je imao najznačajniju ulogu.



tagovi

Nikola KalinićKK Crvena zvezdaEvroligaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara