""
""

Španija ipak bronzana! Gasol nosio Furiju u duelu ranjenih (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.08.16. | 18:28

Najbolji španski košarkaš utakmicu je završio sa dabl-dabl učinkom od 31 poena i 11 skokova. Jedan poen manje u dresu Australije postigao je sjajni Peti Mils

Košarkaši Španije vraćaju se iz Rio de Žaneira sa bronzanim medaljama oko vrata. Furija je u uzbudljivom meču za treće mesto na Olimpijskim igrama savladala Australiju sa 89:88.

Izabrane vesti

Imali su Kenguri napada za pobedu pet sekundi do kraja, ali su Španci odigrali odličnu odbranu i sačuvali pobedu.

Ova brozna predstavlja i oproštaj velikog Pau Gasola od Olimpijskih igara, a pitanje je da li će uopšte i nastaviti reprezentativnu karijeru posle Rija.

Najbolji španski košarkaš utakmicu je završio sa dabl-dabl učinkom od 31 poena i 11 skokova. Jedan poen manje u dresu Australije postigao je sjajni Peti Mils.

Ispostavilo se na kraju da je pobedu Špancima doneo Serhio Rodrigez koji je šest sekundi pre kraja iskoristio oba slobodna bacanja i postavio konačan rezultat.

Pošto je Španija dominirala u prvom poluvremenu, u jednom trenutku imala čak i plus 12, delovalo je da će lagano, gotovo rutinski stići do pobede.

Gasol je u trim trenucima radio bukvalno šta je hteo Kengurima koji su delovali kao da su još ošamućeni od poraza protiv Srbije u polufinalu Igara. Ipak, u nastavku su se stvari promenile, pa smo dobili interesantnu utakmicu.

 

 

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSerhio RodrigezRio 2016Peti MilsPau GasolOI Rio 2016.košarkaška reprezentacija Španijekošarkaška reprezentacija AustralijeEvropaAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara