Goran Dragić (©fiba.basketball)
Goran Dragić (©fiba.basketball)

Spektakl u Istanbulu, Dragić ogrnuo herojski plašt i trojkom u finišu produžetka srušio Tursku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.22. | 21:51

Furkan Korkmaz odigrao sjajan meč za poraženu četu Ergina Atamana, izborio i produžetke u poslednjim sekundama, ali nije bilo dovoljno

Košarkaški Turske i Slovenije sastali su se u Istanbulu u okviru priprema za predstojeći Evrobasket. Očekivao se interesantan duel, na kraju su puleni Aleksandra Sekulića i Ergina Atamana odigrali fantastičan meč. Da je bio više od prijateljskog govori i podatak da posle 40 minuta nije bilo pobednika. Na kraju NBA rezultat i pobeda Slovenije posle spektakularnih 45 minuta borbe - 104:103.

Heroj branioca kontinentalnog trona bio je Goran Dragić. Vratio se u reprezentaciju iako se posle osvojene evropske krune pre pet godina povukao iz državnog tima. Pokazao da će u tandemu sa Lukom Dončićem uterivati strah u kosti protivnicima i na predstojećem Evropskom prvenstvu. Dragić je u poslednjim sekundama susreta, pri rezultatu 103:101 za Tursku, hladnokrvno pogodio "stepbek" trojku i trasirao put Zmajčekima do trijumfa.

Izabrane vesti

Nije bio samo dželat Atamanove čete, već i najefikasniji igrač slovenačkog sastava. Brojao je do 28 i tako zasenio Dončića koji je za 27 minuta ubacio 23 poena, 10 skokova i pet asistencija. As Dalasa nije bio na parketu u produžetku.

Nedostajao je večeras Turskoj naturalizovani Šejn Larkin, a u njegovom odsustvu dominirao je Furkan Korkmaz. Sjajni šuter je ubacio 33 poena, uz sedam skokova, a postigao je i poene u poslednjim sekundama četvrte četvrtine za produžetak.

Imali su Slovenci, koji su vodili od druge četvrtine pa do poslednjih trenutaka odlučujuće, komfornih šest poena viška u finišu, ali Turci se nisu predavali. Uz pomoć Korkmaza i Alperena Šenguna su se vratili u meč, da bi košarkaš Filadelfije sa zvukom sirene pogodio za dva poena i izborio dodatnih pet minuta. Malo je nedostajalo da Korkmaz bude i heroj Turske, pošto je u poslednjim sekundama produžetka promašio šut za pobedu.

Ispratili su ga Džedi Osman sa 24 poena i talentovani centar Hjustona sa 19 i devet skokova.



tagovi

Goran DragićLuka Dončićkošarkaška reprezentacija SlovenijeFurkan KorkmazDžedi OsmanAlperen Šengunkošarkaška reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara