Klej Tompson i Stef Kari (©AFP)
Klej Tompson i Stef Kari (©AFP)

Splash brothers kao nekada - Stef Kari i Klej Tompson razmontirali Detroit (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.01.22. | 06:24

Odlična partija i Endrjua Viginsa. Zapažen Nemanja Bjelica u pobedi Voriorsa - 102:86

Do prve ozbiljne povrede Kleja Tompsona koja je vremenom prerasla u agoniju i višegodišnje odsustvo sa parketa, Golden Stejt Voriorsi bili su najpotentnija šuterska ekipa. Imali su najubojitiji duo, trojke su pljuštale sa svih strana... Savršeno su se dopunjavali Stef Kari i Klej Tompson. Pogled je bio dovoljan, zato je Golden Stejt bio tako dominantan.

Povrede su isekle Tompsona, prekinule su i dominaciju Voriorsa u najjačoj ligi na svetu. Sada bi ona ponovo mogla da se uspostavi, jer stižu jasni signali - Klej Tompson i Stef Kari spremni su da kao nekada u tandemu zasipaju koševe rivala. Uskoro bi pakleni duo mogao da zablista u punom sjaju. Vratio se Tompson u januaru na teren, a da i dalje nije za staro gvožđe i da ga šut služi osetio je Detroit - 102:86.

Izabrane vesti

Nedostaju Drejmond Grin i Andre Iguadala, ali tu i tamo otme se Stivu Keru osmeh dok iz prvog reda posmatra majstore kako se igraju košarke. Zaličio je Golden Stejt na onaj stari. Ponovo su glavni protagonisti Stef Kari i Klej Tompson. Ponovo protivnici ne znaju sa koje strane pre odbranu da pritisnu, gde uže da čuvaju... Ponovo će se Golden Stejt boriti za titulu, samo da udarni duo bude zdrav.

Hvata ritam Klej Tompson, priseća se iz dana u dan finti šuta na koje su nasedali čuvari. Šut ga i dalje sliuži. Od povratka na teren odigrao je, verovatno, najbolju partiju. Na nekome su se kola morala slomiti - slomila su se na Detroitu. Nije doprineo Tompson samo u fazi napada, nisu se čekale samo njegove trojke kao ozeblo sunce, nego i defanziva zbog koje je biran u defanzivni tim lige.

Ubacio je Golden Stejt u ranoj fazi susreta Detroit u mašinu. Najtanji tim na Istoku, uz Orlando Medžik, nije imao čime da odgovori na rafalnu paljbu Voriorsa, koji se nisu oslanjali isključivo na šut sa distance. Procenti nisu bili sjajni, ali je sve funkcionisalo u pristojnoj meri, što je bilo dovoljno da se ekipa Detroitovog kalibra “zaključa” do poluvremena. Imala je četa Stiva Kera i preko 30 poena prednosti, pa je mogla da dozvoli sebi opuštanje u završnici i “klizanje” razlike.

Klej Tompson i Stef Kari, i njihova saradnja, bili su u prvom planu. A, veliki doprinos trijumfu Voriorsa - 32. u sezoni - dao je Endrju Vigins. Sa 19 poena Vigins je bio drugi strelac tima. Razdvojio je “braću po oružju”. Klej Tompson predvodio je listu strelaca Golden Stejta sa 21 poenom, a takođe je imao i tri skoka, četiri asistencije i dve ukradene lopte, dok je Stef Kari meč završio sa 18 poena, osam asistencija i po tri skoka i ukradene.

Solidnu partiju pružio je i Nemanja Bjelica. Krilni košarkaš je za 18 minuta provedenih na parketu stigao do učinka od osam poena i sedam skokova.

Kod Detroita je najistaknutiji pojedinac bio Rodni Mekgruder, koji je ubacio 19 poena, a dobre role imali su i Hamidu Dijalo i Ajzea Stjuart. Obojica su ostvarila dabl-dabl učinak: Dijalo je postigao 16 poena i sakupio 13 lopti ispod obruča, dok je Stjuart imao po dva poena i skoka manje.

NBA LIGA - REZULTATI:

Sreda

Njujork - Minesota 110:112

/Furnije 27 - Edvards 21/

Golden Stejt - Detroit 102:86

/Tompson 21 - Mekgruder 19/



tagovi

Golden Stejt VoriorsDetroit PistonsStef KariKlej TompsonNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara