Mark Gasol (©AFP)
Mark Gasol (©AFP)

Sprema se transfer bomba: Mark Gasol pregovara o otkupu ugovora kako bi se vratio u Španiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 21:27

Tako javlja poznati insajder Adrijan Vojnarovski

Sve je spremno za košarkašku transfer bombu u Evropi – pred povratkom je Mark Gasol!

Kako se i najavljivalo poslednjih dana, Gasol više nije košarkaš Los Anđeles Lejkersa. Španski as trejdovan u Memfis Grizlise zajedno sa pikom druge runde sa drafta 2024. godine i novac za prava kineskog košarkaša Vang Želina. Prošlogodišnji šampion NBA lige se tako rasteretio Gasolove plate od blizu 2.700.000 dolara za predstojeću sezonu, čime su se u potpunosti otvorili uslovi za realizaciju dolaska Deandrea Džordana koji je već najavljen kao novi igrač Jezerdžija. Ovaj posao je sačuvao Lejkersima čak 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Subota, 19.00: (1,30) Barselona (16,0) Valensija (3,90)

Gasol se ipak neće zadržati na mestu gde je proveo najveći deo svoje NBA karijere, tačnije celu deceniju, pošto se aktivno pregovara o otkupu njegovog ugovora. A kako javlja najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski – njegova želja je da sledeći angažman pronađe u Evropi!

Prema informacijama novinara ESPN, Gasol je rešio da stavi tačku na boravak u SAD i sada pokušava da obezbedi sebi potpis u Evropi. Iako se prethodnih dana spekulisalo da bi mogao da se vrati u Đironu, klub u kojem je eksplodirao pod komandom Svetislava Pešića i čiji je predsednik, te glavni finansijer, ipak se najavljuje da će Mark krenuti stopama svog starijeg brata Paua i zadužiti opremu Barselone. Ovakav rasplet najavljuje i poznati novinar Mark Stajn. Doduše, stidljivo se pominje i mogućnost da Mark Gasol okači patike o klin.

Pau Gasol je igrama u Barseloni posle skoro dvogodišnje pauze sebi obezbedio poziv u reprezentaciju Španije s kojom je stigao do četvrtfinala Olimpijskih igara. Posle eliminacije od SAD Pau i Mark su stavili tačku na prebogate reprezetativne karijere.



tagovi

Mark GasolLos Anđeles LejkersMemfis GrizlisKK BarselonaEvroligaNBA liga

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara