"Đorđe Micić"
"Đorđe Micić"

Srbi u napadu na titulu najboljeg u Bugarskoj

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.05.14. | 12:37

Sa Đorđem Micićem razgovarali smo ambicijama Levskog, koji će sledeće sezone igrati i ABA ligu

Đorđe MicićBugarski košarkaški šampionat ulazi u samu završnicu u kojoj Srbija ima više svojih predstavnika. Lukoil, u polufinalu, igra protiv  Černo Mora sa našim igračima Tresačem, Stamenkovićem i Pupovićem. Drugi par čine Balkan i Levski sa Đorđem Mićićem.
"Relativno lako  smo prošli prvu rundu, eliminisali smo Rilski sa 2:0, mada Rilski ima jako nezgodan sastav. Imaju par Amerikanaca, igraju motivisano, mada smo ih ove sezone više  puta dobili", kaže Mićić.

Da li su i ostali četvrtfinalni susreti završeni očekivanim rezultatima?
"Sve je došlo pod konac, Černo More, recimo cele sezone je igrao dobro, ali su pred kraj malo popustili. Sve pohvale za Stamenkovića, Tresača i Pupovića jer su oni izneli celu ligu. Sad igraju protiv Lukoila  i biće teško, jer Lukoil juri makar jedan trofej ove sezone".

Izabrane vesti

Vaš rival u polufinalu je Balkan, šta se očekuje?
"Ove godine smo igrali šest puta, skor je 3:3, imaju prednost domaćeg terena, a igraju u novoj sali što je možda prednost za nas. Mi ulazimo sa najvišim ambicijama, jer smo već osvojili Kup i ligu Balkana. Inače, utakmice polufinala i finala se igraju do tri pobede. Apetiti su porasli idemo na titulu".

Levski će sledeće sezone igrati ABA ligu. Sa kakvim ambicijama?
"Ugovor je parafiran na tri godine i u klubu imaju velike ambicije za Jadran. Želeće da ostvare dobar rezultat, već se priča o pojačanjima, što se mene tiče ima nagoveštaja da ćemo produžiti saradnju", zaključio je Mićić.

(FOTO: MN Press) 


tagovi

KK LevskiĐorđe Mićić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara