Uroš Trifunović i Luka Mitrović (MN Press)
Uroš Trifunović i Luka Mitrović (MN Press)

Srbija dobila pojačanja iz večitih rivala za odlučujući meč u kvalifikacijama

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.23. | 21:00

Marko Gudurić, te Aleksa Avramović i Uroš Trifunović iz Partizana, plus Luka Mitrović, Filip Petrušev i Ognjen Dobrić iz Crvene zvezde naći će se na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću, nezvanično saznaje Mozzart Sport

Nije uspela košarkaška reprezentacija Srbije da savlada Grčku u Atini i tako overi plasman na Svetsko prvenstvo. Poklekla je posle produžetka, ali i dalje drži sve u svojim rukama. U poslednjem kolu kvalifikacija će sa imperativom pobede dočekati Veliku Britaniju (ponedeljak, 20.00) i to jača za pet igrača iz Evrolige.

Marko Gudurić je ostao u Srbiji posle MVP partije i pobede nad Partizan Mozzart Betom i najavio da je spreman da pomogne reprezentaciji, a prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, selektoru Svetislavu Pešiću su na raspolaganju sada Aleksa Avramović i Uroš Trifunović iz Partizan Mozzart Beta, odnosno Luka Mitrović, Filip Petrušev i Ognjen Dobrić iz Crvene zvezde. Oni su sačekali ekipu u Beogradu i odmah joj se priključili.

Izabrane vesti

Na preliminarnom spisku reprezentacije našlo se sedam igrača beogradskih evroligaša. Iz crno-belih redova je pored Avramovića i Trifunovića stajalo i ime Danila Anđušića, dok su iz crveno-belih, uz Mitrovića, Petruševa i Dobrića, bio još i Nemanja Nedović.

Pronađeno je kompromisno rešenje, a učešće petorice prvotimaca večitih rivala svakako je velika stvar za naš državni tim u ovom trenutku. Uz Gudurića koji je ostao još ranije u Beogradu, da sačeka ishod meča u Atini. Posebno je ovo značajno jer ćemo za razliku od susreta u Grčkoj biti oslabljen za Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca koji se vraćaju u Rusiju zbog obaveza u VTB ligi sa moskovskim CSKA.

Podsetimo, u Atini su deo tima bili i Nemanja Dangubić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov, Dušan Beslać, Marko Jeremić, Stefan Jović, Dušan Ristić, Boriša Simanić i Aleksa Uskoković. Od igrača koji su bili na okupljanju, u protokolu za jučerašnji meč nisu se našli Nikola Đurišić, Marko Pecarski i Dušan Miletić.



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeOgnjen DobrićUroš TošićLuka MitrovićAleksa AvramovićKvalifikacije za Mundobasket 2023Filip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara