""
""

Srbija moćna u Tel Avivu, Milosavljević konačno zaigrao

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.08.15. | 21:40

Nemanja Nedović predvodio je Orlove sa 16 poena, Marko Simonović ubacio je tri manje, Miroslav Raduljica postigao je 11, a Zoran Erceg 10 poena

Košarkaši Srbije nastavili su sa dobrim partijama na priprema za prvenstvo Evrope i može da se kaže da sa lepom dozom optimizma očekuju početak turnira. Ovaj put pred vicešampionima sveta pao je Izrael na prijateljskoj utakmici u Tel Avivu – 85:70 (23:15, 20:17, 26:18, 16:20).

Izabrane vesti

Nemanja Nedović predvodio je Orlove sa 16 poena, Marko Simonović ubacio je tri manje, Miroslav Raduljica postigao je 11, a Zoran Erceg 10 poena.

Prvi put od početka priprema reprezentacije zaigrao je i bivši kapiten Partizana Dragan Milosavljević i to u startnoj petorci. On je na terenu proveo ukupno nešto više od 17 i po minuta i za to vreme ubacio sedam poena.

U timu svetskog vicešampiona nije bilo Bogdana Bogdanovića, dok za domaću selekciju nije igrao D’Or Fišer.

Izabranici Aleksandra Đorđevića vodili su praktično od početka utakmice, a već na startu drugog perioda ta prednost je postala dvocifrena.

Samo u poslednjoj deonici došlo je do manje opuštanja srpskih košarkaša, ali domaći igrači čak ni to nisu uspeli da iskoriste kako bi došli do relativno podnošljivog poraza.

Selektor Đorđević još jednom će skratiti spisak do određivanja konačnog sastava. Trenutno raspolaže sa 14 igrača, a na konačnoj listi biće mesta za 12 imena. Trenutno şu u timu Teodosić, Marković, Nedović, Bogdanović, Milosavljević, Kalinić, Simonović, Dangubić, Bjelica, Erceg, Štimac, Raduljica, Kuzmić i Milutinov.

Srbija će u nedelju odigrati još jedan pripremni meč sa Izraelom, a zatim i dva duela sa Slovenijom – 27. avgusta u Ljubljani i dva dana kasnije u Banjaluci.

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaMiroslav RaduljicaMiloš TeodosićIzraelEvropaEurobasket 2015Dragan MilosavljevićAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara