(©FIBA)
(©FIBA)

Srbija ostala bez finala, Slovenija će se boriti za zlato

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 21:05

Mlade košarkašice će za bronzu igrati sa Francuskom ili Španijom

Napravile su mlade košarkašice Srbije veliki uspeh plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva do 18 godina, ali korak dalje ipak nisu mogle.

Posle poraza od Slovenije, ostaje im utešna borba za bronzanu medalju - 65:89 (16:23, 18:20, 22:23, 9:23)

Izabrane vesti

Za odličje će igrati u nedelju od 18 časova, a protivnik će im biti poraženi iz duela u kome se sastaju Španija i Francuska. Ko god bude došao na megdan Srbiji, jasno je da će biti pakleno težak zadatak doći do trijumfa i mesta na podijumu.

Na krilima samopouzdanja iz prethodnih mečeva, tim koji vodi trener Milan Vidosavljević odlično je počeo i polufinale. Međutim, posle brzog vođstva 7:2 usledila je reakcija Slovenije koja je vrlo brzo okrenula situaciju u svoju korist.

Razigrala se potom Marija Avlijaš, pa je i naš tim u nekoliko navrata ozbiljno pretio. Međutim, za svaki pokušaj da uhvatimo priključak ili okrenemo rezultat, Slovenija je imala odgovor, da bi posle tri minuta igre u drugom poluvremenu naš tim zaostajao čak 17 razlike - 37:54.

U ovom delu Slovenija je bežala i na plus 19. Srpkinje su uspele da spuste na jednocifreni minus, ali za preokret nisu bile spremne. Ana Milanović je ubacila dva penala za 51:60, minut i šest sekundi pre kraja trećeg perioda. Potom je ubacila i trojku za minus osam - 54:62, ali je Slovenija na poslednji obavezni odmor ipak otišla sa velikih deset poena prednosti - 66:56.

Poslednja četvrtina protekla je potpuno u znaku protivnika, naše devojke su postigle samo devet poena, a rivalke 23.

Najefikasnija u našem timu bila je Marija Avlijaš sa 24 poena, uz sedam skokova i pet asistencija, Ana Milanović je dodala 12 (tri skoka), Jovana Jevtović deset (četiri skoka).

Igračica koja je bila junak četvrtfinala Katarina Knežević danas je ostala na samo četiri poena uz očajne procente šuta. Pogodila je samo jednom iz igre, a devet puta je uputila loptu ka košu (7-1 za dva, 2-0 za tri). Da je ona bila na višem nivou, možda bi i utakmica bila neizvesnija.



tagovi

Košarkaški savez Srbiježenska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara