Dvorana u Tbilisiju (©FIBA Basketball)
Dvorana u Tbilisiju (©FIBA Basketball)

Srbija overava plasman na Evrobasket u Gruziji

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.12.20. | 18:54

Sve će biti biti ozvaničeno na sastanku Borda Fibe u petak, nezvanično se može čuti da će cilj biti da se Gruziji dodeli domaćinstvo poslednjeg "balona" kako bi se napravila generalna proba pred završnicu kontinentalnog takmičenja 2022. godine

Košarkaška reprezentacija Srbije juriće plasman na Evrobasket u FIBA "balonu" u Gruziji tokom februara, nezvanično saznaje MOZZART Sport.

Kako se može čuti, Gruzija će gotovo izvesno dobiti priliku da organizuje drugi i poslednji FIBA "balon" u ovim kvalifikacijama, što bi zapravo bila neka vrsta generalne probe za završnicu Evropskog prvenstva koje će se igrati 2022. godine. Ovo će biti potpuno logičan rasplet s obzirom da je Gruzija bila kandidat za organizaciju mini-turnira i u novembru, ali je FIBA dala šansu Finskoj.

Izabrane vesti

Sve će biti ozvaničeno na sastanku Borda Fibe u petak, kada će biti poznati svi domaćini završnih utakmica za kontinentalno takmičenje. Pored domaćina Gruzije, Nemačke, Italije i Češke, plasman u novembarskom krugu kvalifikacija overili su branilac zlata iz 2017. Slovenija, te Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Grčka, Izrael, Španija i Ukrajina.

Srbija je u FIBA "balonu" u Finskoj doživela poraz od Švajcarske i trijumfovala nad Finskom, a u poslednje dve runde odmeriće snage upravo protiv Gruzije i dželata iz Espoa.

Orlovi će 19. februara igrati protiv Gruzije, a dva dana kasnije rival biće Švajcarska.

Piše: Đorđe MATIĆ



tagovi

kvalifikacije za Evrobasket 2022košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara