Ognjen Radošić (Foto: FIBA/FILIP VIRANOVSKI)
Ognjen Radošić (Foto: FIBA/FILIP VIRANOVSKI)

Srbija prebolela poraz od Hrvatske i na krilima sjajnog Radošića razbila Dansku

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.08.22. | 23:47

Orlići se na vreme probudili i došli do prve pobede na Evropskom prvenstvu za kadete u Makedoniji

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja/

Košarkaška reprezentacija Srbije do 16 godina zabeležila je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu A divizije koje se igra u Skoplju. „Orlići“ su imali poteškoća, ali su u drugom poluvremenu postavili stvari na svoje mesto i savladali Dansku - 77:56.

Izabrane vesti

Nema sumnje da je psihološki bilo teško igrati posle bolnog poraza od Hrvatske, te su izabranici Aleksandra Glišića na startu imali dosta muke sa Dancima. Skandinavska selekcija bila je rame uz rame sa našim reprezentativcima u prvih deset minuta igre (25:20) i je parirala Srbiji koja nikako nije mogla da se odlepi. Na odmoru je stajalo 36:40 za „orliće“, a od 40 poena, dvadeset su bili delo kapitena Ognjena Radošića.


U nastavku su stvari došle na svoje mesto. Samo osam primljenih poena u trećoj deonici, naspram osamnaest postignutih, donelo je solidnu zalihu Srbiji (44:58). Serijom 14:2 Glišićevi puleni su slomili rivala, a blistali su Radošić, Asani i Ružičić. Blokirali su rivale, krali im lopte, odlično skakali pod obručima i što je najvažnije - uporno pogađali.

Posle toga su osetili olakšanje i u četvrtom periodu potvrdili ubedljivu pobedu. Najbolji kod Srbije bio je Ognjen Radošić sa 26 poena, ispred Miroslava Bogdanovića sa 12 poena, Vladimir Popović je bio veoma koristan u napadima zbog skoka (11, osam ofanzivnih), dok je kod Danske sa 13 poena Frederik Erihsen bio jedini igrač sa dvocifrenim učinkom.

Naredni meč, treći i poslednji za Srbiju u grupnoj fazi U16 Evropskog prvenstva u Skoplju, na programu je sutra (nedelja), a protivnik je Slovenija (16.30 časova).


Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

kadetska košarkaška reprezentacija SrbijeEP za kadeteAleksandar GlišićOgnjen RadošićKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara