(©FIBA)
(©FIBA)

Srbija protiv Malija bez prava na grešku

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.22. | 15:21

„Moramo da odgovorimo na pravi način, jer ne želimo da idemo kući“, kaže Ivon Anderson

(Od dopsinika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Košarkašice Srbije su u trećem kolu Svetskog prvenstva platile ceh ne samo neiskustvu, već i fizičkoj inferiornosti u odnosu na ekipu Australije. To se naročito videlo u igri jedan na jedan, gde su se dueli gubili u serijama. Jedini način da se parira bio šut spolja, ali osim Ivon Anderson i Saše Čađo, koje su postigle 16, odnosno 12 poena, nijedna druga igračica mladog srpskog tima nije imala mirnu ruku.

Izabrane vesti

Ivon Anderson ističe da je Australija odličan tim i da igraju jaku odbranu, ali smatra da je ubedljivom porazu više doprinelo što Srbija nije učinila ono što može i što je trebalo.

„Ne znam da li bih rekla da je presudila baš njihova čvrsta odbrana. Mislim da je bilo vrlo jasno da mi nismo bili na nivou na kom je trebalo. Ni ofanzivno, ni defanzivno. Takođe, mi smo ostavili utisak kao da nismo spremni za takav meč, dok su one odmah stavile do znanja da je ovo njihova kuća. Protiv ovakvih ekipa moraš uvek biti na izuzetno visokom nivou, a mi to danas nismo bili“, smatra plejmejker Srbije.

Anderson kaže i da je nedovoljno dobra igra u odbrani uticala i na igru u napadu i na loš šut srpske reprezentacije.

„Ne možete se oslanjati na šuteve iz čistog talenta, šut mora da dođe kao posledica dobrog napada, a mi to danas nismo imali. Ali, suština priče je naša odbrana. Da smo dobro odigrali defanzivno, i šut bi nas daleko bolje služio“.

Sa samo jednom pobedom i dva poraza, Srbija ulazi u duel s Malijem bez prava na slab dan. Situaciju dodatno otežava činjenica što od završetka teškog meča s Australijom do početka utakmice s rivalom iz Afrike, ostaje manje od 17 sati.

Uvek je svaka naredna utakmica najvažnija, ali ova protiv Malija za nas je od izuzetnog značaja. Treba da izvučemo pouke iz poraza od Australije, a za to baš i nećemo imati vremena, kao ni za oporavak, jer bukvalno igramo za „par sati“. Ali, sada je momenat kada kao ekipa moramo da se podignemo i da odgovorimo na pravi način, jer je prerano idemo kući“, istakla je Ivon Anderson.

Utakmica protiv Malija počinje u ponedeljak u 5.30 ujutro po srednjeevropskom vremenu.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeIvon Anderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara