""
""

Srećno, junaci! Beograd ispratio Orlove i Saleta na EP, trofej u rukama srpskih košarkaša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.08.15. | 22:25

Srpski košarkaši pregazili selekciju Rusije u Areni, odlične partije pružili Raduljica, Nedović, Teodosić i Kalinić

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je Trofej Beograda, pošto je u finalu u Areni pregazila selekciju Rusije sa 95:61 (27:12, 12:19, 31:13, 25:17). Ovo je bio treći, ujedno poslednji meč Orlova u Beogradu u sklopu priprema za prvenstvo Evrope, pa se može reći da su srpski košarkaši na lep način rekli zbogom ovdašnjoj publici, uz nadu da bi krajem septembra ponovo mogli da se sretnu na pobedničkoj žurci ispred balkona Skupštine grada. 

Izabrane vesti

Sve u svemu, dobru partiju su pružili srpski košarkaši, koji sada ulaze u završnu fazu priprema za prvenstvo Evrope, koje predstavlja i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Riju sledeće godine.

Uvek je lepo kada se pobedi, a pogotovo velikom razlikom reprezentaciju Rusije, koja ipak u ovom trenutku ne može da bude dorastao protivnik selekciji Aleksandra Đorđevića.

Samo u prvom delu uvodne četvrtine Zbornaja je pružila kakav-takav otpor srpskim košarkašima, a posle su svetski šampioni, predvođeni Milošem Teodosićem počeli da lome rivala i prave sve veću razliku.

Veoma dobre partije večeras su pružili i Miroslav Raduljica, koji je preboleo subotnji udarac u nos na polufinalnom meču protiv Kineza, kao i Nikola Kalinić. Njima uz rame u Areni bio je i Nemanja Nedović.

Bogdan Bogdanović je igrao za razliku od polufinalnog duela sa Kinom, dok ni večeras na terenu nije bilo Stefana Pota i Dragana Milosavljevića.

Ekipa Aleksandra Đorđevića je u dosadašnjem toku priprema za Evropsko prvenstvo ostvarila četiri pobede u pet mečeva nad Kinom Mađarskom, Rusijom i Francuskom, koja je slavila u prvom duelu dva tima.

Orlove do početka kontinentalnog takmičenja očekuju turnir u Izraelu i dve utakmice sa Slovenijom, u Ljubljani i Banjaluci.

Evropsko prvenstvo u košarci se održava od petog do 20. septembra, a Srbija je u grupi sa Nemačkom, Turskom, Španijom, Italijom i Islandom.

SRBIJA – RUSIJA 95:61 (27:12, 12:19, 31:13, 25:17)

Hala: Beogradska arena

Gledalaca: 12.000

Sudije: Maričić, Jevtović i Ninković

SRBIJA: Teodosić 12, Simonović 7, Bogdanović 2, Bjelica 5, Marković 7, Kalinić 12, Kešelj 2, Raduljica 15, Erceg 5, Štimac 8, Mitrović, Nedović 13.

RUSIJA: Patejev 4, Fridzon 16, Vjalcev, Antonov 4, Monja, Hvostov 3, Ponkrašov 13, Voroncevič 4, Antipov 5, Kulagin 6, Desjatnjikov.

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaRusijaNemanja NedovićMiloš TeodosićEvropaEurobasket 2015Aleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara