(© Wake Forest Women's Basketball)
(© Wake Forest Women's Basketball)

Srpkinja u finalu izbora za internacionalnu košarkašicu NCAA

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.03.21. | 16:21

Još jedno priznanje Ivani Raci za sjajne partije u ovoj sezoni

Ivana Raca koja igra fantasično za Vejk Forest i na završnoj godini studija dobila je još jedno priznanje. Pošto je i ove godine izabrana u najbolji tim ACC konferencije, srpska reprezentativka je uvrštena u finalni izbor od deset košakašica za najbolju inostranu igračicu u NCAA. Ime laureata biće objavljeno 9. aprila.

Ivana je do sada ove sezone nanizala prosek od 16,8 poena i 9,0 skokova po utakmici, uključujući i devet dabl-dabl učinaka. Postala je tek četvrta igračica u istoriji čuvenog univerziteta koja je uvrštena u najbolji tim jedne od najcenjenijih NCAA konferencija - ACC.

Izabrane vesti

Sa 17 dabl-dabl učinaka u karijeri trenutno zauzima šesto mesto na večnoj listi Vejk Foresta, a takođe je jedna od samo četiri košarkašice koji su top 10 fakulteta po broju poena i skokova, odnosno deveti je strelac (1.499 poena) i deseta po broju skokova (705).

Srpska reprezentativka će imati šanse da te brojke popravi, jer će se 21. marta Vejk Forest sastati sa Oklahomom Stejt 21 u prvoj rundi NCAA turnira.

Ako Ivana i njene drugarice slave, rivalke u drugoj rundi biće im bolje iz duela prvog nosioca tog dela "kostura", Stenfirda, i studentkinja univerziteta Juta Veli.


tagovi

Ivana RacaNCAAKošarkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara