""
""

Srpska kolonija blista u Turovu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.01.13. | 16:04

Ekipa koju predvodi trener Miodrag Rajković i za koju nastupaju Vukašin Aleksić, Ivan Žigeranović i Đorđe Mićić nalazi se na deobi prvog mesta poljskog šampionata

 

Srpska kolonija u poljskom Turovu blista u Tauron basket ligi. Ekipa koju predvodi trener Miodrag Rajković i za koju nastupaju Vukašin Aleksić, Ivan Žigeranović i Đorđe Mićić nalazi se na deobi prvog mesta.
"Trenutno su se izdvojila tri tima Trefl, Prokom i Turov", kaže Mićić koji prosečno postiže 14 poena po utakmici.
"Do kraja lige ostalo je još sedam kola a potom se liga deli na dve grupe sa po šest ekipa. Bodovi iz prvog dela sezone se prenose. Timovi iz gornjeg dela tabele bore se za što bolje pozicije za plej of dok se iz druge grupe traže još dve ekipe koje će učestvovati u razigravanju".

Izabrane vesti

Pred početak lige svrstavali su vas u klubove koji će se boriti za sedmo mesto. Ipak, dobrim partijama sve ste demantovali.
"Verovali smo u naš kvalitet a pre svega u dobar rad. Po budžetu su nas svrstali u sredinu tabele, međutim, može se reći da smo najprijatnije iznenađenje lige i da igramo najlepšu košarku u Poljskoj. Već izvesno vreme nalazimo se na vodećoj poziciji".

Mićić i ŽigeranovićPored Tauron Basket lige takmičite se i VTB regionalnoj ligi.
"Tu igramo bez većeg opterećenja mada se trudimo da pružimo što bolje partije protiv jakih ekipa i da steknemo nova iskustva. Imamo veliki broj utakmica i puno putovanja ali i pored toga izuzetno jako treniramo. Svi dajemo maksimum, Žigeranović je odlično odigrao poslednje tri utakmice, a razigrao se i Aleksić".

Mićić ističe da u narednom periodu Turov očekuje niz jakih mečeva.
"U nedelju putujemo u Estoniju a zatim u domaćoj ligi igramo sa Prokomom, pa nam dolazi Trefl. Znači očekuju nas dva velika derbija, nadamo se dobrim partijama i pobedama. Verujem da ćemo ostati na vrhu i izboriti plasman u evropska takmičenja. Prvoplasirani sastav igra Evro ligu, drugi i treći idu u Evro kup a četvrti u VTB ligu", zaključuje Đole Mićić koji planira dolazak u Srbiju tek po završetku plej ofa i utakmica za prvo mesto.

 


tagovi

Đorđe MićićIvan ŽigeranovićSrbijaVukašin Aleksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara