Dušan Ristić (©Star Sport)
Dušan Ristić (©Star Sport)

Srpski derbi u Lugu pripao Breoganu, Ristić dominirao pod obručima, Musa vodio Real do nove pobede

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.22. | 16:34

Fuenlabrada pretrpela drugi poraz, Obradoiro nemoćan u Madridu

Košarkaši Breogana savladali su Fuenlabradu kod kuće i tako ubeležili i drugu pobedu na startu sezone. Izabranici Veljka Mršića su imali 12 poena minusa na izmaku treće deonice, ali su u poslednjem kvartalu došli do preokreta i posle velike borbe do pobede - 78:70.

U pobedničkom sastavu istakao se bivši igrač podgoričke Budućnost Skot Bamfort sa 18 poena, a ispratili su ga Toni Nakić sa 13, Itan Hap sa 10 i devet skokova. Doprinos trijumfui dali su i Nemanja Nenadić sa sedam, Marko Luković sa šest i Stefan Momirov sa tri poena. Dušan Ristić je bio daleko najbolji u poraženoj ekipi. Reprezentativac Srbije je odlično iskoristio svoje minute i ubacio 18 poena uz osam skokova. Dobru partiju pružio je i Jovan Novak (10p, 6as, 4sk), ali srpski tandem nije uspeo da donese Fuenlabradi prvu pobedu.

Izabrane vesti

U okviru drugog kola ACB lige košarkaši madridskog Reala ugostili su Obradoiro i poslali ga kuću pognute glave - 93:79. Džanan Musa i drugovi su nastavili sa odličnim partijama, pa su zaključno sa Superkupom već upisali četiri trijumfa u sezoni.

Kraljevski klub je u ranoj fazi stekao veliku prednost i bez većih problema je održavao u nastavku.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je odlično počeo svoju epizodu u glavnom gradu Španije. Aktuelni MVP španske lige je susret okončao sa 22 poena za manje od 21 minuta. Ispratili su ga Vensan Poarje sa 14 i Geršon Jabusele sa 11 poena, dok je Valter Tavares dodao 10.

U dresu Obradoira je još jednu dobru utakmicu odigrao svojevremeno jedan od najvećih talenata hrvatske košarke Dragan Bender. Posle teške povrede dobio je šansu u Santijago de Komposteli da vrati karijeru na pravi put, a protiv možda i najbolje centarske linije u Evropi ubacio je 19 poena, uz tri uhvaćene lopte. Ispratio ga je Tomas Skrab sa 13 poena i osam skokova, dok je 10 dodao bivši plejmejker Partizana Leo Vesterman.



tagovi

Dušan RistićJovan NovakFuenlabradaBreoganStefan MomirovNemanja NenadićMarko LukovićKK Real MadridDžanan MusaObradoiroDragan BenderACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara