Košarkaši Srbije (©FIBA Basketball)
Košarkaši Srbije (©FIBA Basketball)

Srpski kadeti poraženi od Slovenije, ništa od petog mesta

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 19:48

Poraz u neizvesnoj završnici

Kadetska reprezentacija Srbije nije uspela da se oporavi nakon poraza od Litvanije, pa je poražena i u meču za razigravanje od petog do osmog mesta. Bolji od izabranika Miloša Isakov Kovačevića bila je Slovenija – 74:72 (9:9, 25:23, 19:17, 21:23).

Orlići su se držali do poslednjih trenutaka, ali su na kraju ipak poklekli. Veliku ulogu u pobedi Slovenaca imao je Mark Morano Mahmutović koji je na četiri sekunde pre isteka vremena ubacio šut za konačni rezultat. Srbija je imala poslednji posed, ali nije uspela za kratko vreme da organizuje napad za pobedu ili eventualni produžetak.

Izabrane vesti

Utakmica je praktično od prvog do poslednjeg minuta bila u egalu, pošto vođstvo nije išlo više od dva poseda, odnosno šest poena. I tu je razliku Slovenija stekla u finišu treće i početkom poslednje deonice. Naši momci su uspeli da se vrate, četiri puta došli u istu ravan sa protivnikom, ali je nedostajala koncentracija za konačni preokret.

U redovima Srbije najefikasniji bio je Andrej Bjelić sa 26 poena (8/19 iz igre, 6/15 za tri), uz šest skokova, te po dve podeljene, izgubljene i ukradene lopte. Ognjen Srzentić je imao 19 poena (3/9 iz igre, 13/21 sa penala) uz osam skokova. Najbliži dvocifrenom učinku bio je Petar Radović sa osam poena. Kod Slovenije Mahmutović je ubacio 22, dok su Leon Jereb i Ian Lazarevski dopisali po 11, a Lian Boisa 14 poena uz 10 skokova.

Duel za sedmo mesto Srbija igra sa Grčkom u nedelju od 13.30.



tagovi

kadetska košarkaška reprezentacija SrbijeAndrej BjelićOgnjen Srzentić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara