(©MN Press)
(©MN Press)

Srpski klubovi preglasani: Nijedna država ne može da ima šest ekipa u ABA 1 ligi

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.09.22. | 14:42

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan rekao da je Srbiji mnogo i pet timova

Iako njeni klubovi već godinama beleže najbolje rezultate, Srbija ni u sezoni 2023-2024 neće imati mogućnost da ABA 1 ligi ima šest ekipa, čak i da njenih pet klubova zauzemu prvih pet pet mesta u tom takmičenju, a šampion ABA 2 lige bude iz Srbije. Tako je odlučeno na današnjoj Skupštini regonalnog takmičenja, saznaje Mozzart Sport.

Za predlog da se omogući da bilo ko ima šest klubova (sadašnja nacionalna kvota je pet) ukoliko to oni zasluže rezultatima, glasali su Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i Igokea, dok čačanski Borac nema pravo glasa. Protiv su bili svi ostali članovi Skupštine, a najglasniji među njima predsednik Budućnosti Dragan Bokan kome se omaklo da je Srbiji mnogo i pet ekipa u najvišem regionalnom takmičenju.

Izabrane vesti

Podsećanja radi, zbog aktuelnih pravila o maksimalnom broju klubova iz jedne države, Zlatibor je ušao u istoriju kao prvi šampion nekog ranga kome administrativnim putem nije dozvoljeno da se direktno plasira u viši, iako ispunjava sve tehničke uslove.

Istovremeno, predstavnici Budućnosti i Mornara, tražili su da se prava sa Krke koja je ispakla u ABA 2 ligu, prebace na Studentski centar, a ne na MZT.


tagovi

ABA ligaKK PartizanKK Crvena zvezdaKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara