""
""

Srpski sin Filip Petrušev izabrao Gonzagu!

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.10.17. | 21:14

Čeka se Balša Koprivica

Juniorski reprezentativac Srbije i aktuelni osvajač evropskog zlata Filip Petrušev izabrao je da karijeru nastavi na koledžu Gonzaga. 

Izabrane vesti

Gonzagu je odabrao ispred Tenesija, Jute, Floride, Vanderbilta, Virdžinije, Merilenda i drugih visokorangiranih koledža. Gonzaga, inače, spada u red prestižnih koledža, baza mu je u Vašingtonu, a najpoznatiji polaznik je legendarni plejmejker Džon Stokton. Istu školu završio je i njegov sin Dejvid, ali i sadašnja Partizanova haubica Najdžel Vilijams Gos. Među poznatijim igračima su i Domantas SabonisOstin Dej i Džeremi Pargo, ali i nekadašnji šuter Crvene zvezde Adam Morison

Filipu Petruševu (17) košarkaški kritičari predviđaju blistavu budućnost i spada u red najtalentovanijih košarkaša Evrope u svom godištu. Ima 211 centimetara visine i podjednako dobro snalazi se na pozicijama krilnog centra i centra. 

Kako je sam otkrio, Gonzagu je izabrao pošto je pokazala dobar rad sa mladim igračima. 
"Bio je to logičan izbor za mene, posebno zbog njihove tradicije rada sa visokim igračima i to strancima. Gonzaga je velika košarkaška škola", rekao je Petrušev.

Sada je na redu da izabere Balša Koprivica, koga mnogi vide kao buduću superzvezdu. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Balša Koprivica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara