©AFP
©AFP

Srpski tandem dobio novog trenera: Čarls Li vodi Hornetse

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 19:09

Talentovani stručnjak će sarađivati sa Vasilijem Micićem i Aleksejom Pokuševskim

Prelaskom bivšeg trenera Stiva Kliforda u funkcionerske vode, Šarlot je odlučio da mesto glavnog trenera prepuste mladom Čarlsu Liju (39).

Talentovani stručnjak je potpisao četvorogodišnji ugovor, jedan je od najuspešnijih pomoćnih trenera u ligi i dolazi u Hornetse posle katastrofalne sezone Stršljenova (21-61), treće najlošije u Istočnoj konferenciji. Pokušaće sledeće sezone da oporavi tim od katastrofalne igre.

Izabrane vesti

Ova informacija je posebno zanimljiva za ljubitelje košarke u Srbiji jer se u timu iz Severne Karoline nalaze i dva naša reprezentativca, Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

Oba igrača su tokom sezone prešla iz Oklahome i čini se uradili pravu stvar. Iskoristili su poverenje Stiva Kliforda na najbolji mogući način i vratili samopouzdanje, koje im je poljuljano u Oklahomi.

Videćemo da li će reprezentativci Srbije biti u planovima novog trenera ili američki stručnjak ima drugačije mišljenje.

"Čarls ima karakter i sposobnost da se poveže sa igračima implementirajući drugačiji stil rada, što će nam pomoći da izgradimo konkurentan tim koji teži dugoročnom uspehu. Čarls poseduje šampionski pedigre, sa širokim košarkaškim znanjem i NBA iskustvom, koje prate vanredna radna etika i sjajna komunikacija. Imamo istu viziju za našu organizaciju i radujemo se zajedničkoj saradnji", rekao je Džef Piterson, potpresednik košarkaških operacija Šarlota.

Li je posle četvorogdišnje igračke karijere krenuo sa poslom pomoćnog trenera, započevši karijeru u univerzitetu Baknel. U NBA trenerskim vodama je od 2014. godine kada se pridružio ekipi Atlante koju je tada sa klupe predvodio Majk Budenholzer. Posle četiri sezone u provedenih u timu iz Džordžije prešao je u Milvoki bakse sa kojima 2021. godne kao asistent osvojio šampionski prsten. U redove Bostona je došao prošlog leta.


tagovi

Čarls LiŠarlot HornetsVasilije MicićAleksej Pokuševski

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara