Šta rade Partizanovi bekovi...

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.01.20. | 07:51

Jednom Jaramaz, drugi put Gordić, treći Volden, Pejdž...

Moderna košarka ide ka tome da bekovi imaju sve veću ulogu. A Partizan može da se pohvali kako u poslednje vreme njegovi igrači na pozicijama jedan i dva igraju veoma dobro. Fenomenalno. Kada je Aleksandar Đorđević dolazio u Beograd apostrofirao je snagu crno-belih upravo na tim pozicijama. Dueli Parnog valjka i Virtusa i Cedevite, i posebno sa košem Ognjena Jaramaza, dokazali su da crno-beli snajperisti rade baš tako kao što je Đorđević rekao. Na visokom nivou.

Jednu utakmicu reši Jaramaz, drugu Volden, treću Pejdž, Gordić... Rešetaju iz svih oružja, a samo je pravo pitanje imaju li dovoljno municije za ostatak sezone. Trenutno, to izgleda surovo. Rade fantastičan posao. Predvode celu ekipu.

Izabrane vesti

Koš Jaramaza od sinoć je samo potvrda koliko generalno tim Partizana odiše samopouzdanjem. Ono je kuljalo protiv Virtusa, a trojka iz okreta Jaramaza i to o tablu je samo pokazatelj da crno-beli pucaju od sigurnosti u sebe. Pa i samo radovanje, grljenje i pesma posle utakmice, pokazatelj su fantastične atmosfere koja trenutno vlada u ekipi Andree Trinkijerija.

Međutim, koš Jaramaza samo je vrh ledenog brega svega što se poslednjih nedelja dešava. Partizan je već jedan veći vremenski period u nizu utakmica koje igra (i dobija) na domaćem terenu. Suštinski, crno-beli ne izlaze iz Beograda. I sav taj rad na treninzima sada dolazi na naplatu, a svaka naredna pobeda dodatno, poput lepka, povezuje Trinkijerijev sastav. Niski igrači imaju veliku ulogu u svemu tome.

Pogledajmo učinak Partizanovih bekova u poslednje dve utakmice…

Jaramaz je protiv Cedevita Olimpije bio najefikasniji igrač kod Partizana sa 16 poena, imao je i šest asistencija uz šut za tri poena 2/3. Markus Pejdž je dao 11 poena za 16 minuta, a za tri je šutirao 2/6. Kori Volden je dodao 10 poena, 2/4 za tri poena. Nemanja Gordić je dodao devet poena, a imao je i šest asistencija. Učinak koji Trinkijeri može samo da poželi.

Kakva je situacija bila protiv Virtusa? Možda i još ubedljivija. Kori Volden je dao 23 poena, imao je 5/8 za tri i četiri skoka i tri asistencije. Nemanja Gordić je dao 22 poena, imao 10/10 slobodna bacanja i šutirao 2/4 za tri poena uz četiri asistencije. Markus Pejdž je dao 19 poena za 18 minuta, a šutirao je 4/6 za tri poena. Ognjen Jaramaz je dao pet poena, nije ga išao šut za tri (1/5), ali je zato u odbrani igrao dobro na Milošu Teodosiću i tu mu se odaje najveće priznanje.

Možemo da se vrati i još jedan meč unazad, kada je Partizan dočekao Mornar. Na toj utakmici je Nemanja Gordić podbacio sa dva poena, ali recimo Markus Pejdž je bio najboljih pojedinac meča sa 19 poena, a Volden je dodao šest, Jaramaz poen manje. Često jedan od ove četvorice igrača iskoči i vodi tim ka trijumfu. To sada postaje polako obrazac Partizanovih utakmica. Redži Reding je sa pozicije tri dodao 16 poena na toj utakmici.

A zanimljivo je da je jako teško izmeriti njihov značaj kroz neku vrstu hijerarhihe. Ko god da uđe ili izađe, unese nešto novo. Pa protivnički treneri ne mogu, kao što je to sam Trinkijeri mogao protiv Virtusa recimo, da usmere odbranu na samo dva igrača. Ovde ne znate od koga preti veća opasnost

Poslednje utakmice u potpunosti su pripale niskim Partizanovim igračima. A kada na to nadovežete dobre igre Mozlija, zrele partije Redinga, bljeskove Tomasa… Onda kao rezultat svega dobijete činjenicu da je Partizan u seriji od sedam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Partizan je dobio devet od poslednjih 10 utakmica na svim frontovima.

Crno-beli će sigurno želeti da povećaju korisnost i visokih igrača, taj deo tima je dobio pojačanje u vidu Džejmsa Mekadua, tako će fantastični Mozli uz solidnog Jankovića i Tomasa dobiti veliku pomoć.  Mada, kako je sada postavljena igra Partizana, više će zavisiti baš od pomenutih bekova. Ako ovako budu rešetali, Partizan može daleko.

U poslednje vreme stvarno blistaju. Jaramazova trojka je samo vrh ledenog brega.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara