Rudi Fernandez i Serhio Ljulj (©Starsport)
Rudi Fernandez i Serhio Ljulj (©Starsport)

Šta se dešava sa Realom? Peti vezani poraz kod kuće, Manresa mu očitala lekciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 16:24

Četa Pedra Martineza je hit ACB lige, posle Barselona na strani bila bolja i od Kraljevskog kluba

Taman što se stekao utisak da izlazi iz krize, Real je doživeo novi udarac. Manresa je prosto pregazila četu Pabla Lasa u drugom poluvremenu, nadoknadila 12 poena minusa i nanela mu peti uzastopni poraz kod kuće - 86:75.

Posle crne serije koja je počela porazom u Kupu Kralja od Barselone, a završila se neuspehom u dvorani Aleksandar Nikolić protiv Crvene zvezde (četiri vezana poraza), Real je uspeo da naniže trijumfe u duelima sa Olimpijom Milano i Asvelom u Evroligi, kao i na gostovanju u Burgosu u okviru španskog prvenstva. Činilo se da je prebrodio tmuran period i da stvari polako dolaze na svoje. A onda je u Madrid stigla Manresa.

Izabrane vesti

Pravi hit španskog prvenstva, tim koji je slavio i u Palau Blaugrani ove sezone, očitao je lekciju evropskom velikanu. Ekipa iskusnog Pedra Martineza je bez talentovanog Ismaela Bakoa uspela da nanese šesti poraz Kralju u sezoni, upiše 16. pobedu i zadrži se na trećoj poziciji na tabeli, samo dva koraka iza rivala kojeg je danas oborila na pleća.

Real je imao kontrolu u prvom poluvremenu predvođen Geršonom Jabuseleom i Vensanom Poarjeom. Razigrali su se i Valter Tavares i Entoni Rendolf i ništa nije ukazivalo da Madriđani neće prekinuti seriju poraza u Vizink centru. Gosti su u drugom kvartalu nagovestili da se neće tek tako predati, da bi po povratku sa odmora zaigrali kao posednuti. Kao da im, je po uzoru na "Svemirski basket", Duško Dugouško dao "čarobni napitak".

Magičnih 15 minuta odigrali su gosti i od sedam poena minusa polovinom odlučujućeg kvartala poveli sa +15. Real je pokušavao da se vrati trojkama, ali Serhio Ljulj nije poneo municiju, a Rudi Fernandez ju je dotad već istrošio.

Samo šest trojki iz 30 pokušaja ubacili su Lasovi puleni. Nije ni Manresa bila mnogo bolja, ali se nije toliko oslanjala na šut sa distance (7/23). Gosti su jednostavno pogađali u pravim trenucima, dolazili do ofanzivnih skokova kada se lomilo. Vredi napomenuti i da su imali 10 ukradenih lopti, dok je Real izgubio čak 19. Crni oblaci su se nadvili nad velikanom iz Madrida i nikako vetar da ih oduva.

Pobednički sastav je predvodio Luk Mej sa 20 poena, 17 je dodao Dani Perez, dok je odličan bio i Čima Moneke sa 14 poena i devet uhvaćenih lopti. Dvocifren je sa 12 poena bio i Finac Elijas Valtonen.

Gabrijel Dek je sa 21 poenom predvodio Madriđane, po 15 su dodali Rudi i Jabusele (8sk). Valter Tavares je mahom bio dekoncentrisan, pa je susret okončao sa svega šest poena, mada je uspeo da sakupi 10 skokova. Ljulj je ubacio smo četiri poena, a od 10 šuteva za tri poena koje je uzeo nije ubacio nijedan.



tagovi

KK Real MadridManresaPablo LasoPedro MartinezSerhio LjuljRudi FernandezGabrijel DekGeršon JabuseleValter TavaresACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara