Foto: AFP
Foto: AFP

Startne petorke za NBA Ol star: Jokić i Dončić predvode Zapad, kapiten Džejms apsolutni rekorder

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.01.24. | 01:41

Lebron Džejms i Janis Adetokunbo izabrani za kapitene

Poznate su startne petorke Zapadne i Istočne konferencije NBA lige koji će nadmetati 18. februara u Indijanapolisu u Ol Star utakmici. U petorci Zapada nalaze se Nikola Jokić i Luka Dončić, dok je za kapitena izabran legendarni Lebron Džejms, koji će tako postati prvi košarkaš sa 20 nastupa na skupu najboljih igrača NBA lige. Među starterima Zapada nalaze se još i Kevin Durant i Šej Gildžes Aleksander.

Za Kapitena Istoka izabran je Janis Adetokunbo, a tu su još i Džejson Tejtum, Džoel Embid, Tajris Halibarton i Demijan Lilard.

Izabrane vesti

Ovo je zvanično 73. Ol star utakmica, a Nikola Jokić će šesti put uzastopno biti njen akter. Luka Dončić će učestvovati peti put. Durant jedini uz Džejmsa u oba tima ima dvocifren broj učešća na Ol staru, pošto će mu ovo biti 14. nastup. Startere su birali navijači, aktuelni NBA igrači i medijski panel. Navijači su dali 50 odsto glasova, dok su igrači i mediji imali po 25 odsto.

NBA liga je objavila da će imena 14 rezervista biti objavljeno 1. februara. Biraće ih 30 NBA trenera. Komesar Adam Silver biraće zamenu za bilo kog igrača koji eventualno neće biti u prilici da učestvuje na Ol star utakmici.



tagovi

nba ol starOl starOl star utakmica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara