Screenshot - euroleague.net
Screenshot - euroleague.net

STATISTIKA: Odlični procenti i 23 asistencije uz sjajnu odbranu presudili Olimpijakosu

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.12.21. | 21:21

Velika pobeda Crvene zvezde i odlična igra na oba kraja terena

Došao je Olimpijakos u dvoranu Aleksandar Nikolić kao favorit, osokoljen serijom sjajnih rezultat i činjenicom da je u meč ušao sa trećeg mesta na tabeli Evrolige. Udario je u najbolji defanzivni bedem elitnog takmičenja i nije imao kud. Crvena zvezda je ostvarila šestu pobedu u Evroligi i svima stavila do znanja da će se do poslednjeg trenutka boriti za mesto u plej-ofu - 81:76.

Jasno, akcenat posle velikog trijumfa je na strašnoj odbrani. Leteli su puleni Dejana Radonjića po terenu, jedino su Kostas Slukas, Saša Vezenkov i Tajler Dorsi uspevali individualnim kvalitetom da iskoče.

Izabrane vesti

Ipak, utisak je da je srpski šampion pružio jednu od najboljih ofanzivnih partija u sezoni. Igrala je Zvezda raznovrsno, strpljivo i pametno na protivničkoj polovini, pa je na kraju ubeležila 23 asistencije - čak sedam više od rivala. Pritom su Radonjićevi puleni izgubili devet puta loptu, Olimpijakos u četiri navrata više.

Procenti šuta su bili veoma dobri. Zvezda je za dva pogađala sa 58,1 odsto uspešnost (18/31) i za tri sa 40,9 odsto (9/22), a košarkaši šampiona Jadrana su promašili samo tri šuta sa linije penala (18/21, 85,7 odsto).


tagovi

KK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara