Screenshot - euroleague.net
Screenshot - euroleague.net

STATISTIKA: Trojke i dalje problem, tresla se ruka i na liniji penala

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.11.21. | 22:00

Zvezda šutirala sa samo 30 odsto preciznosti za tri i 58,3 odsto sa linije za slobodna bacanja

Košarkaši Uniksa su sa rekordnih 15 trojki zatrpali koš Crvene zvezde i naneli joj drugi poraz kod kuće ove sezone (98:78). Crveno-beli su odigrali korektno u napadu, mada je opet bilo prostora za bolju partiju, ali je zato odbrana propustila, te je rival šutirao sa 71,4 odsto uspešnosti za dva i 49,6 za tri poena.

Srpski šampion ima najslabiji učinak u napadu u Evroligi ove sezone. Pred meč sa Uniksom u proseku je postizao oko 69 poena po meču, pa 78 ubačenih u koš Uniksa predstavlja učinak iznad proseka. Ipak, preciznost u šutu za tri poena ponovo je bio boljka ekipe Dejana Radonjića. Samo šest trojku ubacili su crveno-beli iz 20 pokušaja (30 odsto).

Izabrane vesti

Večeras nije mirovala ruka Zvezdinim košarkašima ni sa linije penala, te su iz 24 pokušaja ubacili samo 14 slobodnih bacanja (58,3 odsto).

Sa 17 asistencija je premašen ovosezonski prosek (15,82 pred susret sa Uniksom), dok je i broj izgubljenih lopti bio podnošljiv i ispod proseka (13,82 pred meč 12. runde).

Optimizam uliva solidno izdanje Ostina Holinsa, koji je ubacio 15 poena, bez promašaja za dva poena (drugo najbolje poentersko izdanje u sezoni).




tagovi

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara