Stef Kari (©AFP)
Stef Kari (©AFP)

Stef Kari najbolji trojkaš, Sajmonsov "poljubac" najefektnije zakucavanje Ol-stara (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 02:18

As Golden Stejta drugi put najbolji u predigri Ol-star meča

Zvezda Golden Stejta Stef Kari pobednik je takmičenja u šutu za tri poena na Ol-star vikendu u Atlanti. Jedan od najboljih košgetera današnjice je tek sedmi igrač u istoriji ovog takmičenja koji je uspeo više od jednom da pobedi, a prvi put od Džejsona Kapona kome je to uspelo 2007. i 2008. godine.

Kari je u poslednjoj rundi pobedio konkurente, Majka Konlija i Džejsona Tejtuma. Poslednji šut za dva poena je ubacio i tako pretekao Konlija. As Voriorsa je odneo pobedu sa 28 poena. U ovom takmičenju nije učestovao povređeni as Finiks Sansa Dejvin Buker koji je bio najbolji 2018.

Izabrane vesti

Košarkaš Voriorsa, koji sa timom iz Kalifornije ima tri šanpionska prstena, prvi put bio najbolji trojkaš na Ol-star spektaklu 2015. godine, a naredne sezone ga je na tronu nasledio saigrač Klej Tompson koji propušta i drugu sezonu zbog teške povrede. Prošle godine najboji trojkaš bio je bek Sakramento Kingsa Badi Hild, dok je 2019. godine Džo Heris bio najprecizniji.

ABA LIGA, ponedeljak, 21.00: (5,50) Split (20,0) Crvena zvezda (1,17)

Među sedam košarkaša koji su više od jednom pobeđivali na ovom takmičenje je i nekadašnji srpski as Predrag Stojaković koji je bio najbolji 2002. i 2003. godine, kada je nosio dres Sakramento Kingsa.

Na poluvremenu je tradicionalno održano takmičenje u zakucavanju, a najatraktivniji je bio mladi košarkaš Anferni Sajmons iz Portlanda. On je u pobedničkom zakucavanju hteo da poljubi obruč i zamalo mu je to uspelo. Žiri je na kraju njegov pokušaj vrednovao kao najbolji. U takmičenju u veštinama pobedio je Domantas Sabonis. U finalu je bio bolji od Nikole Vučevića.

Posle takmičenja u veštinama i trojkama, odigrana je i Ol-star utakmica. Za tim Lebrona Džejmsa igrali su Nikol Jokić, Janis Adetokumbo, Luka Dončić i Stef Kari kao starteri, dok su rezerve bile: Džejlen Braun, Pol Džordž, Rudi Gober, Demijan Lilard, Kris Pol i Domantas Sabonis. Na klupi je Kvin Sander, trener Jute, trenutno najboljeg tima u Ligi.

Prvu petorku tima Kevina Durenta, koji zbog povrede ne igra u Atalanti, činili su Bil, Kajri Irving, Kavaj Lenard, Džejson Tejtum i Zajon Vilajmson. Na klupi su bili: Majk Konli, Džejms Harden, Zek Levin, Donovan Mičel, Džulijus Rendl i Nikola Vučević. Trener je Dok Rivers.



tagovi

Stef Kariol-starOl-Star vikendNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara