Stefan Birčević (©MN Press)
Stefan Birčević (©MN Press)

Stefan Birčević u Rumuniji, šesti klub u poslednje tri godine

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.07.21. | 11:59

Srpski krilni centar na novoj adresi

Stefan Birčević ima novi klub, potpisao je ugovor za rumunski Kluž!

Transfer je potvrđen na zvaničnom klupskom sajtu, a saradnja je na godinu dana. Birčević se u Klužu "mimoišao" sa Duškom Vujoševićem koji je u tu radio tokom poslednje dve godine, da bi posle javno otkrio kako je "dobio ponudu (za produžetak saradnje) koju je morao da odbije".

Izabrane vesti

Povremenom reprezentativcu Srbije Kluž je šesti klub u poslednje tri godine. Sezonu 2017/18 završio je u Istanbulu, da bi tog leta otišao nakratko u Banvit iz kojeg je u decembru 2018. otišao u Bon. Posle šest meseci vraća se u Partizan za koji je prvi put igrao u takmičarskoj 2016/17. Posle godinu dana napušta Humsku 1 pošto je klub odlučio da mu ne ponudi novi ugovor.

Četvrtak, 03.00: (1,60) Milvoki (13,0) Finiks (2,60)

Od leta 2020. je bez kluba. U decembru se priključio treninzima čačanskog Borca za koga je zvanično potpisao otvoreni ugovor nedugo pošto je došao. Ostao je samo desetak dana i nije stigao ni da debituje jer se u roku od samo nekoliko dana dogovorio sa japanskom Hirošimom. Transfer mu je propao zbog pandemij virusa korona, pa je novi klub pronašao tek u februaru ove godine kada je potpisao s Bursom do kraja sezone.

Birčević je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrne medalje na Mundobasketu u Španiji 2014, Olimpijskim igrama 2016. i Evrobasketu godinu dana kasnije.



tagovi

KlužStefan Birčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara