Foto: MN Press
Foto: MN Press

Stefanović: Ljude ne interesuje mnogo kad ne igraju Zvezda i Partizan

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 19:57

"SInoć smo večerali u pole 1... Umor je bio faktor", rekao je trener FMP-a posle poraza u polufinalu Kupa Radivoja Koraća od Mege

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Nisu uspeli košarkaši FMP-a da izbore prvo finale od 2011. godine, pošto su u polufinalu Kupa Radivoja Koraća izgubili od Mege 67:86.

Izabrane vesti

Šef struke Pantera Nenad Stefanović je posle poraza u niškoj dvorani Čair izneo utiske.

Čestitke Megi na zasluženoj pobedi. Igrali smo dosta dobru utakmicu 25 minuta, ali već zatvaranje poluvremena nije bilo dobro, trebalo je da bude 15 za nas. Usledio je veliki pad, iz kojeg nismo uspeli da se vratimo. Igrači sa klupe Uskoković i Kovačević su dali veliki doprinos i prelomili utakmicu. Odmaramo koji dan i nastavljamo da radimo i treniramo“, rekao je Stefanović.

O 34 primljena poena u poslednjoj četvrtini?

„Nisam neko ko kad se izgubi traži izgovore, to sam i sinoć rekao momcima. Završili smo sinoć večeru u pola 1. Nismo se ni naspavali, niti smo mogli da trenirnamo, nedostajalo nam je svežine, što se najbolje ogleda kroz slobodna bacanja, gde smo pri bitnom rezultatu poromašili 5, 6. Umor je odigrao faktor, slobodan dan u ovom rasporedu mnogo znači“, nastavio je trener FMP-a i dodao, „Kad pogledam snimak, pa ću videti. Sad ovako, vruće glave...“

Novi plejmejker Čarli Mur je odigrao tek treću utakmicu.

Sigurno da se privikava. Rekao sam i nakon prošle utakmice, svima je potrebno vremena da se prilagode. Kao i Frejzeru kroz neke pripremne utakmice. Nadamo se da će sa Murom vremenom biti bolje. Treba da shvati na koji način se igra u ovoj ligi, mnogo drugačije nego što je bilo pre“.

Dotakao se i slabe posete na tribinama Čaira.

Generalno svi znaju da su u Srbiji najbitniji Partizan i Zvezda, a da je sve ostalo obejtkivno i očigledno manje bitno. Ko god je došao mogao je da vidi veliki broj mladih igrača s obe strane i svima treba da je zadovoljstvo da gledaju ovakav meč, Očigledno da to ljude ne interesuje mnogo, ali kada treba da se komentariše na društvenim mrežama, tu su šampioni“.

Meč je obeležio i prekid zbog skandiranja sa tribina, pa je Stefanović dobio pitanje od novinara da li očekuje da derbi u drugom polufinalu protekne u najboljem redu?

Ne volim da pričam kada nije moj klub u pitanju, ali videli smo u Evroligi da može“, zaključio je Nenad Stefanović.

Medijima se kratko obratio i mladi centar Marko Pavićević

Čestitke Megi na fer i korektnoj igri. Težak poraz za nas. Videćemo gde smo grešili nastavićemo da treniramo i okrećemo se sezoni u ABA ligi“, rekao je Pavićević.


tagovi

Nenad StefanovićMarko PavićevićFMPFMP ŽeleznikKK FMPKK MegaKup Radivoja Koraća 2023.Kup Radivoja Koraća

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara