Nenad Stefanović (©MN Press)
Nenad Stefanović (©MN Press)

Stefanović pred Split: Čeka nas podjednako teška utakmica kao protiv Mege i Borca

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.10.22. | 16:09

"Igraju odličnu košarku sa dosta setova i slobode u napadu pa je priprema za utakmicu protiv njih veoma teška", kaže trener FMP

Savršen početak sezone i pobede nad Megom i Borcem Mozzart dale su veliki motiv košarkašima FMP, a eventualna recka i protiv Splita u ponedeljak od 21 čas učinila bi da se Panteri već u ranoj fazi istaknu kao jedan od ozbiljnih kandidata za plej-of.

Gost iz Hrvatske je zadržao kostur od prošle godine, a ovu sezonu započela je sa dva poraza. Istini za volju rivali su bili favoriti za najviši plasman u ABA ligi, ekipe Budućnosti i Cedevite Olimpije. Trener Pantera Nenad Stefanović želi da njegovi igrači zadrže maksimalnu ozbiljnost i opreznost.

Izabrane vesti

"Imamo iskustvo od prošle godine kada smo protiv ekipe Splita odigrali dve izuzetno teške utakmice. Iako smo oba puta pobedili, ni u jednoj utakmici nam nije bilo ni malo lako. Mislim da trener Subotić radi izuzetan posao i da u situaciji u kojoj su oni izvlači maksimum iz svoje ekipe. Drugačije nije ni ove godine, igraju odličnu košarku sa dosta setova i slobode u napadu pa je priprema za utakmicu protiv njih veoma teška. Sigurno nas očekuje teška utakmica, rekao bih podjednako zahtevna kao i startna dva meča. Na nama je da se dobro pripremimo i uz odgovarajuću energiju i koncentraciju ovu mini-seriju od tri utakmice zaokružimo na najbolji mogući način", istakao je Stefanović.

Ponedeljak, 21.00: (1,20) FMP (19,0) Split (5,00)

Krilni centar Pantera Bo Bič iz meča u meč pokazuje da će biti veoma važan faktor u rezultatima ekipe u ovoj sezoni. Protiv Mege je bio najkorisniji igrač susreta i iz njegove perspektive recept za Split je veoma jasan...

"U utakmici protiv Splita najvažnija stvar za nas je da odbranimo domaći teren, a da bismo to uradili potrebno je da uđemo u utakmicu sa mnogo energije od prve sekunde. Oni su veoma talentovan tim koji je sposoban da postiže poene na različite načine i zato moramo da budemo agresivni u odbrani i potpuno fokusirani. U utakmici u Čačku nismo odigrali na najbolji način i trudili smo se da tokom cele nedelje na treningu radimo na detaljima u odbrani i napadu da bismo se na adekvatan način pripremili za utakmicu protiv Splita", rekao je Bič.

Ulaz u "FMP Arenu" je besplatan.


tagovi

FMP ŽeleznikABA ligaJadranska ligaBo BičNenad StefanovićKK Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara