Komentari na vest

Stefon Kari u pustinji

L

Lom

pre 7 meseci

Majstor zanata svog doktor Kari.
i

igor978

pre 7 meseci

Taj osećaj kada bosim nogama staneš na pustinjski pesak je nešto neopisivo. Taj pesak, ako pričamo o pustinjama u Arabiji, je svilenkast i gladak, prosto klizi niz kožu - nema nikakve sličnosti sa peskom koji viđamo po plažama u svetu.
m

milo123

pre 7 meseci

taj pesak je gladak jer ga vetar non stop nosi, tamo-amo, i stoga je takav. Mana tog peska (i ostalih glatkih stvari) je sto se jako lose lepi - od njega ne moze da se napravi beton. Peska za beton je sve manje i manje u svetu (Arapi su upropastili trziste gradnjom svojih budalastina po pustinjama). Pesak se trenutno izvozi i prodaje (dosta i na crno) najvise iz Tunisa, Alzira, Indonezije i t d. Plase su ostale opustosene. (Da ne bude da su samo Arapi, dosta Indonezanskog peska je zavrsilo u Singapuru, koji je napravio vestacko ostrvo recimo itd).
@

@milo123

pre 7 meseci

veštačka ostrva su pravljena tako što su kamenje bacali u more i stvarali veštačke grebene. Pesak je išao samo na površinu. Imaš filmove o tome. Građevinakog peska nema jer se SVUDA gradi kao da sutra neće biti. Peru se crne pare koje se u celom svetu izvlače nenormalnom brzinom iz budžeta država kroz firme koje rade kao dobavljači tih država (energetske kompanije, oprema za vojske, infrastruktura)…a onda te firme kupuju ili grade nekretnine u “trećim” zemljama za one političare koji su im omogućili dominantnu poziciju na tržistu (a vlasništvo se skriveno prenese preko advokata)…Beograd na vodi, Porto Montenegro, Porto Novi, Luštica Bay, Abu Dhabi, Dubai…
g

gjokaj piramidas

pre 7 meseci

Kod nas toga nema, jedino one piramide uBosni na njih je potroseno puno peka kaze prebacivac