Stevan Karapandžić (©Nikola Janjić)
Stevan Karapandžić (©Nikola Janjić)

Stevan Karapandžić: Nadam se čvrstoj, dobroj utakmici, zanimljivoj za gledanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 13:05

Borac dočekuje Pantere iz Železnika

Nakon dve utakmice koje je igrao na strani, Borac će konačno odigrati utakmicu na parketu dvorane kraj Morave. Naredni protivnik timu Marka Marinovića biće FMP iz Železnika (petak, 20 časova).

U prethodnom periodu Borac je pretrpeo tri poraza, prvi kod kuće od Budućnosti, a zatim i dva na gostovanjima od Cibone i Mornara. Bilo je u tim duelima dobrih perioda u igri Čačana, ali na kraju crveno-bela ekipa nije imala dovoljno sreće da slavi.

Izabrane vesti

,,Iza nas je period malo težih utakmica, gde smo napravili nekoliko propusta. Prva je bila protiv Budućnosti, u kojoj smo pokazali da umemo da odgovorimo fizički jačoj i kvalitetnijoj ekipi. Uspeli smo da se vratimo iz većeg minusa i da dođemo u situaciju da pobedimo. Ali na kraju presudile su sitnice. Što se tiče meča protiv Cibone, ušli smo nešto mekanije, nismo imali dovoljno energije, protivnik nas je nadskočio, a sve se to odrazilo na rezultat. Nakon toga usledilo je gostovanje Mornaru, jednoj od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Pružili smo dobar otpor u Baru i pokazali reakciju nakon Cibone, što je i trener Marinović naglasio“, rekao je bek Borca Stevan Karapandžić.

 U poslednjem meču odigranom u Baru Karapandžić je imao zapaženiju minutažu, pa je upisao i pet poena.

,,Mislim da je trener Marinović stekao poverenje u mene i zbog toga mi je pružio nešto veću minutažu protiv Mornara. Ušao sam krajem treće četvrtine da probam da promenim ritam i dam energiju u odbrani. Smatram da sam te minute iskoristio na pravi način. To mi je veliki podstrek da nastavim da više radim i treniram još jače, kako bih što više doprineo ekipi“, dodao je košarkaš Borca.

Najmlađi prvotimac Borca veruje da ekipa može da se vrati na pobednički kolosek već u narednom okršaju.

,,Pred nama je jako bitna utakmica protiv FMP-a. Reč je o fizički dominantnoj ekipi. Poznajemo dobro protivničke igrače, tako da nema tajni među nama. Doduše, FMP se u odnosu na naš prvi meč pojačao, ali to ne remeti mnogo. Znamo kako protiv ekipe iz Železnika, ako budemo igrali dobro u fazi odbrane i budemo kontrolisali skok, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Podsetiću da smo odigrali dobro prvi meč, ali nedostatak iskustva, kao i jače individualne sposobnosti igrača FMP-a su na kraju presudili. Ali dobro ćemo se pripremiti za naredni okršaj. Sve u svemu, nadam se čvrstoj, dobroj utakmici, zanimljivoj za gledanje“, završio je Stevan Karapandžić.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

ABA ligaStevan KarapandžićKK BoracFMP Železnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara