Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stiv Neš novi trener Bruklina

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.09.20. | 17:02

Tražili su jako i veliko ime i - našli su ga

Jedna dilema manje. Bruklin Netsi imaju novog trenera, a to je čuveni Stiv Neš.

Igrač koji je ušao u "Hall of Fame", danas trener, potpisao je ugovor na četiri godine, a Netsi su i ozvaničili njegovo dovođenje.

Izabrane vesti

Ranije se pominjalo da bi to mogao da bude Greg Popovič, ali je na kraju Neš taj na koga je pao izbor.

Posle sastanka sa trenerima koji imaju mnogo toga postignutog u karijeri, znali smo da će biti teška odluka. U Stivu vidimo lidera, čoveka dobrih komunikacionih veština, metora koji će imati poštovanje kod igrača", ističu iz Bruklina.

Bruklin je izričito želeo da novi trener bude neko sa pedigreom, a to su zahtevali i najbolji igrači u ekipi.

Neš je posle završetka karijere bio među savetnicima u Golden Stejt Voriorsima i tamo je izgradio sjajno prijateljstvo sa Durantom što mi je sigurno olakšalo da dođe na mesto prvog trenera Bruklina.

"Čast mi je što sam dobio priliku da vodim ovakvu organizaciju. Zahvaljujemo Šonu i Džou što su mi ukazali poverenje. Trenerski posao je nešto o čemu sam razmišljao i čime sam želeo da se bavim kada dođe pravo vreme. Uzbuđen sam zbog svega što nas čeka", rekao je Neš po predstavljanju.

Legenadrni Kanađanin biće 23. trener Netsa. Kanađanin je tokom 19 godina duge NBA karijere nastupao za Sanse, Meverikse i Lejkerse, a tri puta je bio u idealnoj postavi lige i osam puta učesnik Ol star utakmice.

Videćemo kako će se snaći u novoj ulozi…


tagovi

Stiv Neš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara