Vasilije Micić (© AFP)
Vasilije Micić (© AFP)

Stižu pohvale na račun Micića: Njegov osećaj za igru je izuzetan

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.02.24. | 16:32

Trener Šarlot Hornetsa Stiv Kliford o srpskom reprezentativcu

Od kada je Vasilije Mićić došao u tim Šarlot Hornetsa, pobedili su u pet od šest utakmica sa srpskim plejmejkerom u sastavu.

Poslednju pobedu ostvarili su Portland Trejl Blejzersi u gostima, a bivši MVP Evrolige igrao je 24 minuta, postigao 11 poena, uz sedam asistencija, dva skoka i dve ukradene lopte pri šutu iz igre 5-6. Trener Stiv Kliford bio je više nego zadovoljan onim što je Mićić doneo u ekipu.

Izabrane vesti

„Momci koji su došli bili su ovde šest dana, odigrali smo tri utakmice, onda su otišli ​​kući, kreću se... Imaju mnogo posla i samo treba da se vrate na pravi intenzitet i koncentraciju. Za te momke je malo drugačije. On je talentovan igrač. Njegova svest i osećaj za igru su zaista izuzetni. Još uvek imamo neke stvari koje treba da implementiramo. Što više budemo organizovaniji u ofanzivi, on će bolje igrati", rekao je Kliford.

Istakao je važnost da Mićić ima uspešnu karijeru u Evropi pre nego što je prešao u NBA.

Njegov koeficijent inteligencije, svest, vizija... Bio je MVP u Evropi dve godine zaredom. Uraditi to sa te pozicije pokazuje mnogo. On je visok, može da doda, može da šutira, pametan, dobar pik-en-rol igrač", zaključio je trener Šarlot Hornetsa.

Od dolaska u Hornetse, Micić je u proseku igrao 10 minuta više nego u Oklahoma Siti Tanderu, beležeći 9,7 poena i šest asistencija po utakmici.


tagovi

Vasilije MicićNBA ligaŠarlot Hornets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara