Strahinja Gavrilović: Čačak je ponovo pokazao da je grad košarke

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.03.19. | 14:28

Krilni centar Borca navijačku tribinu svog kluba uz Zvezdinu i Partizanovu smatra najjačom u zemlji...

U poslednjem kolu ligaškog dela ABA 2 takmičenja košarkaši Borca održali su čas košarke direktnom konkurentu za poziciju broj četiri, ekipi Sutjeske, koju su savladali rezultatom 92:68.

Zbog ogromne važnosti meča Borac je od prvog sudijskog zvižduka krenuo sa namerom da se nametne ka tim koji diktira tempo. Istina, nije od početka služio šut sa spoljnih linija, ali su zato svi ostali parametri bili na zavidnom nivou. Ali kada je proradilo tradicionalno čačansko oružje, šut za tri poena, nade Sutjeske bile su raspršene. Do kraja meča domaćin je u potpunosti kontrolisao igru, tako da do nekog iznenađenja prosto nije moglo da dođe.

Izabrane vesti

Nema sumnje, ovo je još jedan veliki uspeh Borca, Čačka i srpske košarke. Tim iz grada na Moravi je drugu godinu zaredom izborio plasman među četiri najbolje ekipe u regionalnom takmičenju.

Strateg Borca Jovica Arsić naglašava da je velika energija igrača i publike donela željeni rezultat.
,,Posebno želim da pohvalim atmosferu u dvorani. Što se tiče igrača, moram da im čestitam na ogromnoj energiji. Naravno, bilo je grešaka kao na svakom meču, ali sa ovakvim navijačima utakmica se ne gubi“.

Arsić je odmah nastavio...
,,Mislim da smo malo nervozno ušli u meč. Na početku nismo imali šut za tri poena. Ali odbrana je vrlo dobro funkcionisala, takođe i skok, što nam i jeste bio osnovni cilj. Bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo da napravimo zadovoljavajuću razliku. Dobro je i to što se igrači nisu previše umorili, jer smo uspeli da podelimo minutažu“.

Kormilar Čačana veruje da njegov tim nije bez šansi u duelu sa Sikst Primorskom.
,,Moram da kažem da sam veoma zadovoljan rezultatima. Uhvatili smo poslednji voz za plej – of. Ali je sigurno da ne želimo da uđemo u okršaj sa Primorskom sa belom zastavom, bez obzira što je ona apsolutni favorit. Mi ćemo tražiti svoju šansu, i verujem da ćemo sa maksimalnom energijom ući u taj duel. Sve polako dolazi na svoje, imaćemo dovoljno vremena za pripremu mečeva i smatram da ćemo pokazati pravo lice onda kada bude najpotrebnije“, konstatovao je Jovica Arsić.

Strahinja Gavrilović, jedan od najzapaženijih aktera meča, napominje da je Borac plasmanom u plej – of pokazao svima koliko može i ume.
,,Čestitam svojoj ekipi na izborenom plasmanu na plej – of ABA 2 lige. Mnogi su nas u početku otpisivali jer smo dobar deo sezone proveli na sredini tabele. Ipak, uspeli smo da ih sve demantujemo i da obezbedimo mesto među četiri najbolja tima. Pokazali smo da možemo da igramo sa svim ekipama“.

Krilni centar Borca smatra da kada je bilo najpotrebnije, tim je bio onaj pravi.
,,Utakmica protiv Sutjeske bila je izuzetno važna. Ali smo uspeli da odolimo pritisku. Uz veliku podršku navijača, u neverovatnom ambijentu, upisali smo dva velika boda. Nadam se da smo i navijače ovim trijumfom učinili srećnim“.

Gavrilović je posebno naglasio.
,Još jednom želim da ponovim, pored Zvezde i Partizana najbolju publiku ima Borac. Čačak je ponovo pokazao da je grad košarke“, zaključio je Strahinja Gavrilović.

Kao što je svima dobro poznato, Borac će u polufinalu plej – ofa ABA 2 lige koplja ukrstiti sa liderom regularnog dela, Sikst Primorskom. Prvi okršaj u Kopru zakazan je za sredu 20. mart sa početkom u 18.00 časova. Drugi duel biće odigran u Čačku u nedelju 24. marta u 21.00 čas. Ukoliko bude bilo potrebe treći meč igraće se u Sloveniji u četvrtak 28. marta u 18.00 časova

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
MN Press


tagovi

ABA 2 ligaKK BoracStrahinja GavrilovićJovica Arsić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara