@RMBaloncesto
@RMBaloncesto

Stub Realovog projekta: Gabrijel Dek potpisao do 2028. godine

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.06.23. | 12:51

Argentinac parafirao godinu dana pre isteka bivšeg ugovora

Real Madrid je produžio ugovor sa odličnim argentinskim krilom Gabrijelom Dekom do 30. juna 2018. godine. Kraljevski klub je odluku doneo godinu dana pre isteka dosadašnjeg ugovora igrača i dogovorio dugoročnu saradnju, jasno pokazavši Deku da ga vidi kao stub aktuelnog projtekta u glavnom gradu Španije.

Dek (28) zbog povrede, koju je zaradio tokom četvrte utakmice plej-ofa protiv Partizana, nije uspeo da pomogne ekipi u samoj završnici sezone, ali to nije umanjolo utisak o njegovoj igri. Pregovori između njegovih menadžera i kluba trajali su već neko vreme i na kraju su rezultirali potpisom.

Izabrane vesti

Argentinac je prošle sezone odigrao 23 utakmice u španskom prvenstvu sa prosekom od 9,1 poen, 4,8 skokova i 1,6 asistencija, dok je u Evroligi bio nešto istaknutiji - 12,3 poena, 5,4 skoka, 1,9 asistencija na 31 utakmici. Efikasniji od njega u elitnom takmičenju bili su samo Tavares (18 poena u proseku) i Musa (15,9).

Dek u dosadašnjem petogodišnjem boravku u Madridu ima čak osam osvojenih trofeja. Jednu Evroligu, dve ACB lige, jedan Kup kralja i četiri Superkupa Španije. Sa Argentinom ima pet medalja na različitim takmičenjima, od čega i srebro sa Svetskog prvenstva 2019. godine u Kini.

Gabrijel Dek je ponikao u argentinskoj Kimsi, gde je proveo šest godina, pre dolaska u Madrid 2018. godine, dve godine je nastupao za San Lorenco. Od aprila 2021. do januara 2022. godine igrao je za Oklahomi, ali uz veoma skroman učinak.


tagovi

Gabrijel DekKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara