"Markus Vilijams bio je u svom elementu"
"Markus Vilijams bio je u svom elementu"

Subota je dan za večiti derbi! Zvezdin jači trening protiv Konstantina za polufinale Kupa Koraća

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.02.15. | 22:33

Organizator i domaćin nacionalnog Kupa nije uspeo da pruži jači otpor daleko kvalitetnijem protivniku...

Markus Vilijams bio je u svom elementu

Car Konstantin nema armiju dovoljno jaku za vojsku s Malog Kalemegdana - košarkaši Crvene zvezde stavili su svoj potpis na mesto poslednjeg učesnika polufinala Kupa Radivoja Koraća, pošto su u prepunoj dvorani Čair, bez previše napora, savladali Konstantiin rezultatom 81:65 (32:16, 22:14, 19:15, 8:20). 

Izabrane vesti

Za branioca pehara duel sa ekipom Marka Cvetkovića bio je poput jačeg treninga, a uprkos tome što je nešto više od 4.500 ljudi podelilo emocije na obe strane, razlika u kvalitetu bila je primetna praktično od samog starta utakmice. To je treneru Dejanu Radonjiću dalo mogućnost da Branka Lazića ostavi po strani, kako bi ga dodatno oporavio za polufinalni večiti derbi sa Partizanom, koji je na programu u subotu od 21.00. Takođe, priliku da se razigra imao je nedavno oporavljeni Nemanja Dangubić, a minutažu su iskoristili i mladići Nikola Rebić Đorđe Kaplanović i tako su se svi igrači upisali u listu strelaca.

Jedino vođstvo koje je uslovni "gost" imao na ovoj utakmici bilo je ono tokom uvodnih minut i po, kada je Konstantin imao četiri poena viška (4:0) zahvaljujući Goranu Ostojiću. Međutim, vrlo brzo proradila je praćka Markusa Vilijamsa, koji je rafalnom paljbom van linije 6,75 metara izrešetao mrežicu rivala i preokrenuo rezultat, a Crvena zvezda preuzela potpunu kontrolu nad dešavanjima na terenu. Igrači Konstantina  pokušavali su da šutevima sa distance održe bilo kakvu rezultatsku ravnotežu, ali im to nije polazilo za rukom. Već od prvih 15 šuteva realizovana su samo dva, što su crveno-beli umeli da pretoče u ogromnu prednost. Na kraju prve deonice rezultat je bio 32:16, a do odlaska na veliki odmor bilo je čak 24 razlike za prvoplasirani tim Jadranske lige - 54:30.

Uz odličan šut iz igre (11/18 za dva, 7/13 za tri) i ogroman pritisak na napadačku liniju protivnika, igrači Dejana Radonjića brzo su rešili pitanje pobednika i do kraja odigrali u laganom ritmu. Interesantno, od čak devet strelaca u prvom poluvremenu, čak šest imalo je pet ili više koševa, uz Marjanovića (11p) i Vilijamsa (9p), koji su predvodili tim.

A do poslednjeg zvuka sirene Crvena zvezda je u jednom trenutku imala suficit i od 32 poena (73:41), da bi konačni rezultat bio 81:65, uz svega osam koševa u poslednjoj deonici, usled blagog opuštanja crveno-belih...

Beogradski sastav do pobede je vodio je Marjanović sa ukupno 15 poena i pet uhvaćenih lopti, dok su Kalinić i Vilijams imali po devet poena. Kod Nišlija najefikasniji bio je Ostojić sa 12 poena i pet skokova, dok su Veličković i Tasić ubacili po koš manje.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Kup Radivoja KoraćaKK KonstantinFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara