Marko Barać, Nenad Stefanović i Trent Frejzer (Foto: Mega; Mornar/MEDIA Pro, FMP)
Marko Barać, Nenad Stefanović i Trent Frejzer (Foto: Mega; Mornar/MEDIA Pro, FMP)

Sudar srpskih abaligaša i najmlađih trenera u regionu na Novom Beogradu: Mega dočekuje FMP i rekordera Frejzera

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.01.23. | 18:20

Oba tima muče kadrovski problemi pred okršaj u 14. kolu regionalnog prvenstva

Košarkaši Mege posle serije poraza dočekuju FMP Železnik u Hali sportova Ranko Žeravica (nedelja, 12.00). Izabranici Marka Baraća posle 13 rundi imaju samo tri pobede (3-10) i u seriji su od četiri poraza, dok su Panteri vezali dve pobede i sa skorom 10-3 dolaze na Novi Beograd.

Ove dve ekipe su dosad delile megdan 13 puta u regionalnom prvenstvu, a tim iz Železnika ima pobedu više, dok Mega može da se pohvali pozitivnim bilansom na domaćem terenu, jer je kod kuće pobedila Pantere četiri puta, uz dva poraza. U prvom delu sezone FMP je slavio kod kuće 90:76.

Izabrane vesti

Oba tima imaju kadrovskih problema. Mega je prethodni meč odigrala bez prvog centra Danka Brankovića, dok je FMP bez nekoliko prvotimaca zbog povreda i bolesti u minulom kolu slavio u Baru (113:102), uz fenomenalnu partiju Trenta Frejzera. Amerikanac je postavio rekorde Pantera u ABA ligi sa 45 poena (treći najbolji u istoriji takmičenja) i indeksom 51 (šesti najbolji u istoriji takmičenja).

Svestan je Barać da mu od mladog plejmejkera preti najveća opasnost.

"FMP je odlično selektirana i vođena ekipa. Sasvim zasluženo beleži odlične rezultate. Igraju sa mnogo energije i dobro kontrolišu igru, a prednjači bek Trent Frejzer kao jedan od najboljih plejmejkera u ligi. Nalazimo se u delikatnoj situaciji kada je sastav u pitanju, ali sam siguran da će momci koji izađu na teren dati maksimum u želji da se dođe do pobede," rekao je 33-godišnji šef struke Mege, najmlađi trener ABA lige.

Kapiten Luka Cerovina veruje u dobar rezultat, nakon solidnog izdanja ekipe u sudaru sa Cedevitom Olimpijom (82:96).

"Posle teškog rasporeda u prvom delu sezone oćekuje nas više utakmica na domaćem terenu u nastavku. Pred nama je duel protiv ekipe koje igra veoma kvalietno ove godine, ali uz pravi pristup i energiju nadamo se dobroj partiji i povratku na pobednički kolosek", istakao je Cerovina.

Trener FMP-a Nenad Stefanović ističe da je sutrašnji duel veoma bitan za njegovu ekipu i da se nada da će imati više igrača na raspolaganju.

"Igramo sa jednom ekipom koja je u nezgodnoj situaciji što se tiče tabele i apsolutno smo svesni da njima, kao i nama, ova utakmica mnogo znači. Nama u borbi za vrh tabele, a njima u borbi za opstanak. Imali smo jako tešku utakmicu u prvom kolu sa njima gde smo videli koliko je teško igrati sa njima. Talentovan su tim, a i dalje pamtimo poraz iz pripremnog perioda koji su nam naneli. Naša želja je da bar jedan igrač više bude zdrav u nedelju, a mislim da ćemo to na treningu pred utakmicu znati. Voleo bih da budemo u kompletnijem sastavu nego što je to bio slučaj u Baru jer će nam tada biti lakše", istakao je strateg kojem je titulu najmlađeg u ABA ligi preuzeo upravo Barać.

U Baru je zbog nezavidne kadovrske situacije u timu nešto više prostora dobio i mladi Ognjen Matović, te je ostavio veoma dobar utisak.

"Nakon teške utakmice u Baru očekuje nas još jedno zahtevno gostovanje protiv ekipe Mege. Oni su napadački talentovana ekipa, a naš cilj je da budemo fokusirani u odbrani svih 40 minuta. Potrudićemo se da nastavimo seriju dobrih utakmica", rekao je Matović.

ABA LIGA – 14. kolo

Četvrtak

Split - Budućnost 87:85

/Nelson 24 - Rejnolds 19/

Borac Mozzart - Cedevita Olimpija 74:76

/Čarapić, Hejl 16 - Ferel 19/

Nedelja

12.00: (2,55) Mega (14,5) FMP (1,60)

17.00: (10,0) MZT Skoplje (27,0) Crvena zvezda (1,05)

19.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -21,5) Cibona (1,85)

Ponedeljak

18.00: (2,15) Studentski Centar (14,5) Zadar (1,80)

Sreda

18.00: Mornar - Igokea

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK MegaFMPFMP ŽeleznikKK FMPMarko BaraćNenad StefanovićLuka CerovinaOgnjen MatovićTrent Frejzer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara