Hanter Hejl (Foto: Borac Mozzart/Dusko Radisic)
Hanter Hejl (Foto: Borac Mozzart/Dusko Radisic)

Šuterska rapsodija Hantera Hejla kraj Morave za opstanak Borac Mozzarta u ABA ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 19:56

Izabranici Dejana Mijatovića deklasirali Helios u majstorici baraža i obezbedili mesto u regionalnom takmičenju i naredne sezone

Čitava sezona je za Borac Mozzart stala u 40 minuta. Uspeli su Čačani pobedom protiv Budućnosti u poslednjem kolu uspeli da izbegnu direktnu eliminaciju i izborili se za baraž protiv poraženog u finalu ABA 2 lige - Helios Sansa. Dobili su prvi meč na svom parketu, izgubili u Sloveniji, da bi u majstorici predvođeni američkim tandemom Hanter Hejl - Diante Boldvin, deklasirali sastav iz Domžala 97:67 i tako osigurali mesto u elitnom rangu regionalnog takmičenja i naredne sezone.

Brilirali su američki igrači iz tima Dejana Mijatovića. Boldvin je dominirao u prvom poluvremenu, ubacio 18 poena, a onda je u trećem kvartalu najbolji strelac ABA lige, Hejl, preuzeo stvari u svoje ruke. Ubacio je 21 poen, šutirao 5/5 sa distance u pomenutom periodu i pogurao Borac ka višku od 31 poena pred poslednjih 10 minuta. Sve je bilo jasno u dvorani kraj Morave.

Izabrane vesti

Sjajni Amerikanac je susret okončao sa 30 poena, 7/10 van linije 6,75 i indeksom 28. Boldvin je imao identičan indeks korisnosti, pošto je susret okončao sa 24 poena, četiri asistencije, tri skoka i dve ukradene lopte, uz samo jednu izgubljenu.

Odradio je i ostatak tima dobar posao, pošto se čak 10 igrača upisalo u listu strelaca, a Amerikance su pratili Aleksa Novaković sa 10 poena, kao i Sava Lešić, Marko Radonjić i Nemanja Todorović sa po osam.

U ekipi Heliosa je očekivano najbolji bio Ostin Luk sa 17 poena i po šest skokova i asistencija (indeks 23), Denis Tunstal je dodao 14 poena, dok je do 10 brojao i Blaž Mahković sa 10 poena i pet skokova.

Na kraju, jedna od najboljih partija Borca u najvažnijoj utakmici u sezoni, podvučena je neverovatnim učinkom van linije za tri poena. Izabranici Dejana Mijatovića su za tri gađali 17/29 i fantastičnih 58,6 odsto uspešnosti. Izgleda da su svi, a najpre Boldvin (6/8) i Hejl, išli na Moravu da operu ruke pred bitku u koju je stala čitava takmičarska godina.

Gledaće se u Čačku najbolja regionalna košarka i naredne sezone.

BARAŽ ZA OPSTANAK U ABA LIGI - MAJSTORICA

Utorak:

Borac Mozzart - Helios 96:78

/Hejl, Boldvin 25 - Luk 14/

Petak:

Helios - Borac Mozzart 107:101

/Mahkovic 31 - Hejl 38/

2. maj - majstorica:

Borac Mozzart - Helios 97:67

/Hejl 30 - Luk 17/


tagovi

Borac MozzartHeliosHanter HejlDijante BoldvinDejan Mijatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara