Irving i Kvikli (©AFP)
Irving i Kvikli (©AFP)

Svaka čast Niksima, ali zna se ko je glavni u gradu: Irving 34 poena, Hardenov tripl-dabl za pamćenje, Njujork ostao bez snage (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.03.21. | 03:51

Netsi vezali peti trijumf

Gotovo da se ne pamti kada su poslednji put Njujork Niks ovako dobro počeli sezonu i igrali košarku vrednu gledanja, ali sve i da su u najboljoj formi teško da mogu da budu nivo Bruklin Netsa. Jedan od favorita za šampionski prsten pobedio je u gradskom derbiju rezultatom 117:112 (35:30, 32:25, 29:29, 21:28) za peti trijumf u nizu, trinaesti u poslednjih četrnaest mečeva i ostanak na samo recku omanje od prvoplasirane Filadelfije.

Ni ovog puta Stiv Neš nije mogao da računa na povređenog Kevina Durenta, ali to nije pravilo preteranu razliku pošto su Netsi uspeli da se izbore s Niksima zahvaljujući preostalim činiocima supertima – Kajriju Irvingu i Džejmsu Hardenu. Jedan od najboljih plejmejkera današnjice preuzeo je odgovornost na sebe i odigrao vrhunsku partiju za 34 poena (13/18 iz igre, 4/6 za tri), te četiri asistencije, a ostao je hladne glave kada se utakmica lomila što je za Bruklin bilo od izuzetne važnosti. Baš kao što je i Harden imao svojih pet minuta u odlučujućim trenucima, doduše pomalo na obe strane... Košgeterski učinak mu jeste bio umanjen zbog nešto lošijih procenata šuta i nijedne pogođene trojke (6/15 iz igre, 0/5 za tri), ali ga nije sprečilo da upiše novi tripl-dabl sezone sa 20 poena i po 15 skokova i završnih dodavanja! S tim što je njegovim propustom umalo napravio šou, ali se brzo ispravio. Ispostavilo se na kraju da je Harden još ispisao istoriju pošto je postao prvi igrač u istoriji kluba sa bar po 15 poena, asistencija i skokova.

Izabrane vesti

Očekivalo se da Bruklin dobije ovo, ali utisak je da možda nije moralo da bude one halabuke pred kraj. Posle vođstva od 17 razlike u finišu treće četvrtine (96:79) nije delovalo da Niksi mogu da zadaju toliko problema, ali jesu i te kako. Od koša Nikolasa Klekstona za tih 96:79 na 78 sekundi do kraja perioda Niksi su serijom 10:0 dobili jak vetar u leđa i nabili pritisak na leđa rivala, a što je gostima bilo još važnije jeste da se razigrao i Džulijus Rendl koji je sa pet uzastopnih poena jasno poručio da će se igrati još dok se odluči pobednik.

Do kraja susreta Niksi su uspeli dva puta da priđu na minus od četiri poena, prvo posle serije 7:0, a poslednji put kod rezultata 112:108 iz trojke Rendla kao odgovor na Irvingov prodor na nešto manje od dva minuta do kraja, ali to je bio maksimum za goste. Irving je u narednom posedu bio polovičan s linije penala, da bi posle nekoliko promašaja na obe strane Harden sa penala uvećao razliku na sedam poena uz 28,6 sekundi do isteka vremena. Ali ni tu nije bio kraj.

Posle zakucavaja Ar Džej Bereta usledila je velika greška Hardena kome je Rendl ukrao loptu i usledilo je novo kucanje, pa je na 10,6 sekundi Bruklin imao samo tri poena više (115:112). Upravo je Harden rešio utakmicu posle dva penala na kraju, posle čega je Njujork ostao kratkih rukava.

U redovima Niksa ponovo je najbolji bio Rendl sa 33 poena (13/27 iz igre), te 12 skokova i šest asistencija. Beret je imao 23, a Imanuel Kvikli 21 poen. Bar 20 poena imao je još Džef Grin.

NBA LIGA

Vašington – Milvoki 122:133

/Bil 37 – Adetokunbo 31/

Šarlot - Sakramento 122:116

/Rozir 26 - Foks 29/

Bruklin – Njujork 117:112

/Irving 34 - Rendl 33/

Detroit – San Antonio 99:109

/Džekson 15 – Mari 19/



tagovi

Kajri IrvingDžejms HardenBruklin NetsNjujork NiksNBA ligaDžulijus Rendl

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara