Željko Obradović (© Star Sport)
Željko Obradović (© Star Sport)

Sve manje evropskih opcija, Partizan Mozzart Bet čeka NBA

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 09:49

Crno-beli na tržištu traže tri nova imena za narednu sezonu - plejmejkera, krilnog centra i centra

Sada kada se saga oko Nikole Mirotića okončala, a bura stišala, Partizan Mozzart Bet nastavlja da traga za pojačanjima za novu sezonu. U Humskoj već znaju koliko novih imena im treba s obzirom da crno-beli tim ima bazu koju je sačuvao, a ostalo je dovesti tri pojačanja. Na poziciji plejmejkera, krilnog centra i centra. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, u Partizanu za sada ne žure, a pomno prate i NBA tržište koje bi moglo da iznedri jedno ili dva pojačanja za crno-beli tim, ali da bi se tako nešto dogodilo potrebno je sačekati da timovi u najjačoj ligi na svetu krenu da skraćuju timove.

I u Humskoj su isticali otvoreno da su smatrali da je Nikola Mirotić deo tima i da su na osnovu njega gledali kako da popune preostale dve pozicije, centra i plejmejkera. Prethodnih dana se spekulisalo o Nikolasu Laprovitoli iz Barselone da je na meti crno-belih, ali Argentinac ima važeći ugovor i naredne sezone sa Kataloncima, a ako neko želi da dovede iskusnog plejmejkera moraće da plati obeštećenje koje iznosi oko 600.000 evra. Još ranije se pominjao i Nik Kalates koji po svemu sudeći napušta Fenerbahče, ali za konačan razlaz je potrebno sačekati još neko vreme jer Grk želi sve pare po slovu ugovora za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Svakako su Laprovitola i Kalates najatraktivnija imena na evropskom tržištu kada su organizaroti igre u pitanju, sada je samo pitanje da li će Partizan zaista zagristi i pokušati da dovede nekoga od njih ili će pak sačekati nekog američkog internacionalca koji ne bude uspeo da se izbori za mesto u nekom NBA timu.

Plejmejker je svakako primaran za crno-bele pošto traže glavnog igrača na toj poziciji koju za sada samo popunjava Aleksa Avramović i donekle Ognjen Jaramaz.

Odmah posle organizatora igre, potreban je i centar jer su crno-beli ostali bez Matijasa Lesora koji se preselio u Panatinaikos, a u ovom momentu centri bez ugovora, a da su igrali Evroligu prošle sezone su Tarik Blek (Olimpijakos), Brajan Danston (Efes), Jasiel Rivero (Valensija), Otelo Hanter (Bajern) i Vensant Poarje koji ima ugovor sa Realom, ali se očekuje da napusti klub.

Za kraj Partizan će tražiti i nekog krilnog centra, ali tu već crno-beli imaju imena kao što su Zek Ledej i Alen Smailagić koji su bez većih problema igrali obe pozicije u reketu.

Podsetimo da je Partizan Mozzart Bet do sada doveo, pored već pomenutog Ognjena Jaramaza i Mateuša Ponitku. Ugovori su produženi sa Kevinom Panterom, Zekom Ledejom, Aleksom Avramovićem, Džejmson Nanelijem i Balšom Koprivicom. Tim su napustili Matijas Lesor (Panatinaikos), Joanis Papapetru (Panatinaikos), Jam Madar (Fenerbahče) i Dante Egzum (Dalas Meveriks), a ne očekuje se povratak Tristana Vukčevića koji se bori za ugovor u Vašingtonu, a ako ne uspe verovatno se seli u Grčku.




tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara