Kendrik Peri, član Unikahe (© Star sport)
Kendrik Peri, član Unikahe (© Star sport)

Ta luda Unikaha: Tuče Real, pa izgubi prvi put posle mesec i po! Njen bivši trener besan: Možda sam ja idiot

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.11.23. | 22:37

Pobede Le Mana i AEK-a obeležile veče u FIBA Ligi šampiona

Našao se neko da prizemlji Unikahu. Vinuo se tim iz Malage u stratosferu, sjajno igrao u ACB ligi i FIBA ligi šampiona, spojio devet pobeda pre dolaska u Francusku, među njima i onu kad Realom kad je prekinuo dugačku seriju nepobedivosti kraljevskog kluba, a onda je neočekivano poklekao pred Le Manom – 78:85.

Rezultat dobija na značaju ako se zna da je Unikaha pre samo tri dana slavila u Vizinik centru, kao i da je pre mesec dana andalužanski sastav relativno lako savladao Le Man kod kuće. Biće da ga je sad potcenio, čime je pretrpeo prvi poraz posle mesec i po dana, još od gostovanja na Kanarskim Ostrvima.

Izabrane vesti

Delovalo je da će se Unikaha izvći, iako je gubila 13 razlike sredinom treće deonice. Onda je tim Ibona Navara zaigrao smelije, zategao odbranu, počeo je da ga služi i šut, čak i za tri poena, pošto je u jednom trenutku bio 6/23, Dilan Osetkovski je pogodio dve trojke i meč je ušao u egal pri rezultatu 78:78. Od tog trenutka Španci nisu ništa realizovali, neshvatljivo su grešili i Le Man je slavio pobedu koji je još ranije zaslužio, čime je povećao šanse da napreduje iz Grupe D.

U ekipi Erika Delora najefikasniji je bio Devante Džouns (18 poena, šest asistencija), dok je kod gostiju prednjačio pomenuti Osetkovski, postigao je 15 poena, zabeležio osam skokova, mada je u završnici promašio nekoliko šuteva za tri i koštao ekipu prvog poraza u takmičenju.

Savršen učinak u Grupi D zadržao je AEK. I to tako što je drugi put u dve sedmice bio bolji od Šćecina. Posle pobede od devet razlike u Poljskoj, znatno uverljiviji je bio na svom parketu u Atini (86:64).

Čak petorica igrača gračkog tima su ostvarila dvocifreni košgeterski učinak. Prednjačio je Džastil Tilman koji je osIm 15 poena dodao i deset skokova, Mindaugas Kuzminskas spakovao 14, Mifondu Kabengele doprineo sa 13, Džordan Mekre brojao do 12, dok se Kason Rendl zaustavio na deset. Koliko dog navijači bili zadovoljni ovakvim izdanjem, trener Đoan Plasa je imao velike zamerke na raspored, imajući u vidu činjenicu da je AEK u ponedeljak igrao meč grčkog prvenstva i izgubio na gostovanju Panatinaikosu pogotkom razlike.đ

„Možda sam ja idiot iz Barselone, ali ne razumem zašto igramo praktično dve evropske utakmice u razmaku od 48 sati“, žalio se strateg rođen u Kataloniji, nekada trener Malage, samo što je za razliku od bivšeg kluba, ipak, imao razlog za zadovoljstvo.

FIBA LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTO KOLO

Grupa A

Le Man – Unikaha 85:78

Grupa D

AEK – Šćecin 86:64

Sasari – Ludvigsburg  80:97

Grupa F

Breogan – Hapoel Holon 82:72



 



tagovi

FIBA Liga šampionaKK AEKĐoan PlazaUnikahaKK Le ManLe Man

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara