Nikola Jović (©AFP)
Nikola Jović (©AFP)

Tajler Hiro osniva fan-klub Nikole Jovića! Adebajo: Nikad nisam bio u teretani, a da ga ne vidim

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 11:06

I trener Majami Hita Erik Spolstra priznaje da srpski internacionalac napreduje brže no što se očekivalo

Košarkaškim fanaticima vaspitavanim u Evropi ume da zasmeta to odsustvo pritiska rezultata u svakoj utakmici regularnog dela sezone, ali kada je reč o razvoju igrača – niko to ne radi kao NBA liga. Uz puno strpljenja i najbolje uslove mladi košarkaši dobiće svoju šansu ako su spremni da je čekaju, a Nikola Jović ju je dočekao.

Posle staža u razvojnoj ligi počeo je da ređa dobre utakmice – 11 poena protiv Golden Stejta, pa 15 uz osam skokova u sudaru sa Los Anđeles Lejkersima, a onda i “olraund” izdanje u slavlju nad Hjustonom. Nešto slabije šutersko veče i skromnih šest poena, ali uz osam skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte.

Izabrane vesti

Dovoljno da zasluži pohvale trenera Erika Spolstre, ali i iskusnijih saigrača Tajlera Hiroa i Bema Adebaja.

Obožavam Nika. Rekao sam mu da osnivam fan-klub Nikole Jovića, vodiće ga Tajler Hiro”, nasmejao se 23-godišnji bek, sa 28 poena najefikasniji igrač u pobedi nad Hjustonom.

Ali govorio je ozbiljno.

Jednostavno obožavam način na koji igra, to je što tako vešt, zaista je, ali zaista dobar. Uzbuđen sam za njega. Samo treba da nastavi da gradi na ovome, da se bori za sve više minuta i koristi šanse koje dobija”.

Bem Adebajo, ubacio je 22 poena uz 12 skokova, još jedan je veliki poštovalac Jovićevog lika i dela.

Uvek govorim o onome što se dešava iza kamere. Svaki dan vredno radi. Nisam nijednom ušao u teretanu, a da njega nisam video. Radi pritom i sve one male stvari. Gleda filmove, pokušava da razume igru, radi i pre treninga, na treningu… Te stvari mnogo znače na ovakvim utakmicama. Jeste imao samo šest poena, ali to samo pokazuje da brojka u poslednjoj koloni ne govori mnogo kada pričamo o uticaju na pobedu”.

Erik Spolstra je sa svoje pozicije morao da bude nešto uzdržaniji, ali i on hvali 20-godišnjeg košarkaša.

Mladim igračima je potrebno vreme da se razviju i potrebno im je da igraju, nebitno da li ovde ili u Sijuks Folsima (u razvojnoj ligi, prim.aut.). Ali Jović se razvija brže”, počeo je Spolstra i nastavio.

Ima veličinu za pozicioni napad, veoma je dinamičan kada igra sa Bemom. On će samo biti bolji. Samo što to neće biti linearan napredak. Ovi minuti koje je dobio u poslednjih nekoliko utakmica su zaista važni. Sutra ćemo trenirati opet i to je možda još važnije”.

Kad je čuo te reči, Adebajo se nadovezao širokim osmehom.

On je poseban na svoj način. Može da dribla, može da šutira, može da doda, ima 208 centimetara i svega 20 godina. A, ima i trenera koji toliko veruje u tebe da te gurne u startnu petorku. To govori nešto o poštovanju”.


tagovi

Nikola JovićMajami Hit

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara