Džouns (© Reuters)
Džouns (© Reuters)

Tajrik Džouns spreman za Evroligu: Uveo Turk Telekom u finale Evrokupa, Virtus ga hoće ako ne dovede Milutinova

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.04.23. | 14:50

Američki centar skrenuo pažnju

Prevazišao je sredinu Tajrik Džouns i kako god da se završi ova sezona smeši mu se Evroliga u narednoj. Da li u dresu sadašnjeg kluba ili nekog drugog to se još ne zna, ali se čini da je Amerikanac spreman da napravi iskorak u karijeri.

Centar Turk Telekoma je dabl-dabl učinkom protiv ukrajinskog Prometeja odveo ekipu u finale Evrokupa (pobednik stiče direktnu prohodnost ka eliti), a čak i da u borbi za trofej ne bude bolja od Gran Kanarije, 25-godišnjak je toliko napredovao da je privukao pažnju drugih klubova.

Izabrane vesti

Između ostali, Virtusa. U Bolonji planiraju rekonstrukciju centarske linije posle ne baš uspešne povratničke evroligaške sezone, a jedan pikova mogao bi da bude Džouns. Razlog što je tražen posledica je izdanja na parketima Evrokupa, gde je u dosadašnjem toku takmičenja prosečno beležio 12,5 poena i 7,8 skokova. To je učinak na elitnom nivou, mada ni protivnici s kojima se dosad susretao nisu toliko jaki kao što bi bili u višem razredu. Pretpostavlja se ga Virtus želi i iz razloga što je prošle sezone igrao u Pezaru i beležio 13,5 poena i 9,6 skokova po meču u italijanskom prvenstvu.

Glavna ideja crno-belih ostaje dovođenje Nikole Milutinova, kome na leto ističe ugovor sa CSKA, a pitanje je da li bi srpski reprezentativac ostao u Moskvi, jer je ruskim klubovima uskraćeno učešće u Evroligi. Ako taj prioritetni zadatak ne obave, Italijani bi se okrenuli Džounsu, uzimajući u obzir da ga je nedavno njihov zemljak, Andrea Trinkijeri opisao „trenutno najboljim igračem van Evrolige“. Kao takav bio bi dragocen crno-belima. Naročito ako se desi da Mamadu Žaite ode u Monaku, o čemu se spekuliše minulih sedmica.

Osim Virtusa, pominje se da Džounsa želi i Olimpijakos, što znači da je Tajrik skrenuo pažnju izdanjima u Evrokupu. I ako ga osvoji (finale sa Gran Kanarijom zakazano za 3. maj) izvesno će tamo biti sa Turk Telekomom. Samo je pitanje da li ga to inspiriše.


tagovi

KK Turk TelekomTurk TelekomTajrik DžounsVirtusVirtus BolonjaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara