Tamiš upucao prvi trijumf u Strelištu, Dinamik je još nespreman

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.19. | 23:00

Siguran početak Pančevaca, dabl-dabl Ivana Smiljanića

Košarkaši Tamiša otvorili su ovogodišnje izdanje Superlige pobedom nad Dinamikom rezultatom 72:64 i tako pozdravili svoje navijače u dvorani Strelište.

Pobednički sastav predvodio je raspoloženi Ivan Smiljanić koji je odmah na otvaranju sezone ubeležio dabl-dabl sa 15 poena (5/11 iz igre, 3/7 za tri), te 12 skokova. Dobre role pružili su i Aleksandar Ilkić s 12, Stefan Mitrović s 13 i kapiten Dušan Knežević s 10 poena, uz devet skokova. Kod gostiju po 15 poena imali su Dušan Kutlešić i Đoko Šalić, s tim što je nekadašnji centar Partizana imao i devet skokova. Oni su, doduše, bili jedini s dvocifrenim učinkom u svom timu.

Izabrane vesti

Veliku razliku u ovoj utakmici pravila je klupa, pošto su rezervisti domaćeg sastava postigli čak 20 poena više od rivala koji su meč počeli kraj aut-linije (33-13), dok je Tamiš razbio Dinamik i na poene iz kontranapada. Nije publika u Strelištu imala priliku da gleda mnogo kvalitetnu košarku, pošto su igrači oba sastava ubeležili čak po 19 izgubljenih lopti, ali su na kraju mogli da budu zadovoljni konačnim ishodom. Tamiš je praktično sve vreme diktirao tempo i vodio, što gosti s Dorćola nisu mogli da reše. Dinamik je, podsetimo, baš kao i Tamiš napravio dosta promena pauzi, ali se domaćin bolje snašao...

SUPERLIGA SRBIJE - 1. kolo

Četvrtak:

Tamiš - Dinamik 72:64
/Smiljanić 15 - Šalić 15/

Petak:

20.00: Partizan – Mega Bemaks

Subota:

18.00: Novi Pazar – Sloboda Užice
18.00: Crvena zvezda – Dunav
19.00: Zlatibor – FMP Železnik
19.30: OKK Beograd – Borac Čačak

Foto: MN Press


tagovi

Košarkaška SuperligaIvan SmiljanićTamišDinamik Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara